Dolar güne nasıl başladı?

IMF ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) korona virüsü programlarına dahil olmayan Türkiye'nin nereden dolar bulacağı belirsizliğini korurken dolar/TL 6.80 seviyesini aştı.

Kur yönünü yukarı doğru çevirmişken piyasanın aklındaki en önemli sorulardan biri Türkiye'nin nereden döviz bulacağı.Piyasalardaki dalgalanmalar sürerken IMF’nin ve Fed’in korona virüsü programlarına dahil olmayan Türkiye’de dövizdeki tırmanış devam ediyor.

Dolar/TL güne 6.80 seviyesinin üzerinde başladı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 107 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının ise bin 403 olduğunu açıkladı. Koca, “Türkiye ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir” dedi.

Araştırma raporunda, “Salgının zirveye yaklaştığına dair, ya da en azından bazı bölgelerde yavaşladığına dair emareler sonucunda faaliyetler üzerindeki kısıtlamaların ne zaman gevşetileceği konuşulmaya başlandı. Kısa zamanda bir aşı bulunmasının ya da ciddi bir sürü bağışıklığının oluşmasının mümkün olmadığı düşünülürse, ekonomileri yeniden başlatmak çetrefilli olabilir” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme