Dolgun Göğüslere Sahip Olmak İsteyenler İçin: Meme Büyütme Ameliyatı

Tıp dilinde augmentasyon plastisi adıyla bilinen meme büyütme ameliyatı, son yıllarda en çok tercih edilen cerrahi işlemlerden biridir. Küçük memelere hacim kazandırmak amacıyla yapılan bu işlem, 18 yaşını dolduran herkes tarafından tercih edilebilmektedir. Estetiğin en önemli parçalarından biri olan göğüsler, bu sayede istenilen ölçülere ulaşabilmektedir. Halk arasında yaygın olarak yanlış bilinen diğer alternatiflere karşın meme büyütme ameliyatları kesin sonuç vermektedir. Operasyon hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok kadın “Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır, güvenli midir veya iz kalır mı?” gibi sorularla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu kapsamda meme büyütme ameliyatı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızın devamında.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI HANGİ AMAÇLARLA YAPILIR?
Meme büyütme işlemi, en basit tabiriyle, mevcut meme hacminin protez veya implantlar ile birlikte olduğundan daha büyük hale getirilmesini ifade etmektedir. Meme büyütme işlemleri sırasında dikleştirme operasyonları da uygulanabilmektedir. Bu duruma karar vermeden önce mutlaka cerrah ile birlikte fikir alışverişi yapılası tavsiye edilmektedir. Meme büyütme ameliyatı birçok farklı nedenden dolayı tercih edilebilmektedir. Temelde küçük memenin ideal boyutlara ulaştırılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen bu operasyonlarda implantlar, doku atlına yerleştirilmektedir. Böylelikle kişi, hayalindeki dolgun göğüslere kavuşabilmektedir.

Göğüs büyütme ameliyatlarının altında birden fazla neden olabilmektedir. Memenin birinin, diğerinden küçük olması durumu en yaygın görülen nedenlerden biridir. Bunun yanı sıra mevcut meme boyutundan memnun olmamak veya farklı nedenlerden ötürü memelerini büyütmek istemek de operasyonların başlıca nedenleri arasında sıralanabilmektedir. Genel olarak meme büyütme ameliyatının hangi amaçlarla yapıldığı şöyle ifade edilebilmektedir;

·        Emzirme döneminden sonra sarkan memelerin toparlanmasını sağlamak.
·        Aşırı kilo verme sürecinden sonra memelerin yitirdiğimi hacmi toplamak.
·        Göğüs duvarı anomalisinden ötürü yapısı gelişmeyen memelere hacim kazandırmak.
·        Görüntü itibariyle mevcut memelerin büyüklüğünden memnun olmamak.

Meme büyüklükleri ile ilgili karar cerrah ve kişi arasında yapılan fikir alışverişleri ışığında belirlenmektedir. Ortak alınan karar doğrultusunda kişiye en uygun meme ölçüleri belirlenmektedir. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Göğüs duvarının sahip olduğu özellikler, süreci belirleyen en temel unsurlardan biridir. Bunun yanı sıra meme tabanı ebatları da dikkate değer bir diğer unsur olarak öne çıkmaktadır. Meme dokusunun kalınlığı, göğüs duvarındaki yerleşimi ve göğüsler arasındaki asimetri gibi detaylar da boyut belirleme sürecine etki edebilmektedir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Meme büyütme ameliyatı, zor gibi görünse de temelde basit birkaç adımı içeren bir cerrahi operasyondur. 4 aşamadan oluşan bu ameliyat ortalama 1 buçuk ile 2 saat arasında sürebilmektedir. Bu süreyi belirleyen faktörler arasında kişinin sahip olduğu fiziksel özellikleri gibi etmenler bulunmaktadır. Göğüs büyütme ameliyatının ilk etabı, meme protezinin yerleştirileceği kesi hakkında fikir birliği sağlamaktadır. Devamında tercih edilen kesi ile birlikte protezin koyulacağı cep oluşturulmaktadır. Oluşturulan cep için en uygun protez seçilmeli ve ilgili bölge ölçümleyiciler ile birlikte simülate edilmelidir. Son olarak meme protezi, cerrahi yöntemler eşliğinde hazırlanmış olan cebe yerleştirilerek süreç tamamlanmaktadır.

Meme büyütme ameliyatlarının öncesinde protez ebatları tek değil bir aralığı kapsayacak şekilde belirlenmektedir. Belirlenen protezin kopyası olan ve yalancı protez olarak adlandırılan madde, cebe yerleştirilerek en ideal form hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. En son karar verildikten sonra asıl protez yerleştirme işlemi uygulanmaktadır. Peki meme büyütme ameliyatı yerine yağ enjeksiyonu gibi farklı yöntemler uygulanabilir mi? Bu sorunun cevabı hakkında bilgi sahibi olabilmek için şu detayların bilinmesi gerekmektedir;

·        Memelere yapılan yağ enjeksiyonları, radyolojik ve klinik açıdan ilerleyen süreçte yanıltıcı sonuçlar verebilmektedir. Özellikle meme kanseri tetkiklerinde istenen raporları yanıltabilen bu detaylar, yağ enjeksiyonu ile meme büyütme işleminin yapılmaması gerektiğini ortaya koymaktadır.
·        Yağ enjeksiyonları ile ideal memeye sahip olabilmek için alıcı sahaların mutlaka yeterli olması gerekmektedir. Ortalama biri kiloya sahip olan kadının, iki memeyi de büyütecek kadar yağ alabilmesi genellikle mümkün olmamaktadır.
·        Enjeksiyon sonucunda meme ideal boyuta ulaşsa bile süreç içerisinde bu boyut yüzde 50 oranında azalma gösterebilmektedir.
Yukarıda sıralanan nedenlerden ötürü meme büyütme işlemleri yağ enjeksiyonu yöntemi ile kalıcı sonuçlar vermemektedir.

OPERASYONUN SONUÇLARI NELERDİR? RİSKLİ MİDİR?
Meme büyütme operasyonlarında alınan sonuçlar yüksek oranda pozitif şekilde kaydedilmektedir. Ancak bu süreçte uygulanan teknik ile birlikte yerleştirilen protezin kalitesi de son derece önem arz etmektedir. Protez olarak adlandırılan silikonlar, kendi içerisinde farklı kaliteye sahip olabilmektedir. Vücuda hiçbir şekilde zararı bulunmayan silikonların ömürleri ortalama 10 yıl ile belirlenmiş durumdadır. Ancak ömür boyu tasarlanacak şekilde üretilen silikonların değiştirilme gibi bir zorunlulukları bulunmamaktadır.

Göğüs büyütme operasyonları genel olarak risksiz olarak düşünülebilmektedir. Herhangi bir hayati tehlike arz etmeyen meme büyütme ameliyatı, genel anestezi eşliğinde yapılmaktadır. Konu hakkında yaygın olarak bilinen yanlışlardan biri de silikonların patlayıp patlamadığıdır. Meme silikonlarının patlama gibi bir ihtimali bulunmamaktadır. Ancak hacimlerini zaman içerisinde kaybedebilmektedir. Bir anda hacim kaybetme durumu söz konusu olmadığından silikonun küçülmesi bir zamana yayılarak gerçekleşebilmektedir.

MEME BÜYÜTME OPERASYONU İÇİN UZMAN İSİM: OP. DR. EVREN İŞÇİ
Vücut estetiği, yüz estetiği ve medikal estetik kategorilerinde uzmanlık sahibi olan Op. Dr. Evren İşçi, hastaların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tedavi planı hazırlayarak tıbbi operasyonlar gerçekleştirmektedir. İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki merkezinde hasta kabulüne başlayan Op. Dr. Evren İşçi, meme büyütme ve meme dikleştirme operasyonlarını başarılı şekilde uygulayarak istediğiniz göğüslere sahip olmanızı sağlamaktadır. Siz de meme büyütme operasyonu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız hasta memnuniyetinin yüksek olduğu, sizleri güler yüzlü personellerin karşılayacağı merkezden randevu alabilirsiniz.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme