DSP'li başkana göre Gebze'de CHP – İYİ Parti ittifakı şart

Gebze'de İYİ Parti ile CHP arasındaki olası ittifakta fitili DSP Gebze İlçe Başkanı Ziya Topal tutuşturdu. İlçe başkanlarından Özhan Öztürk de Musa Yılmaz da ittifakın partilerinin çatısında olması gerektiğini savunurken İYİ Parti'nin adayı Doktor Burcu Çetinkaya, 'Her koşulda başkanlığa talibim' dedi

31 Mart yerel seçimlerine 80 gün kadar bir süre kala Gebze’de CHP ile İYİ Parti arasında bir ittifak gerçekleşir mi, gerçekleşecek mi, gerçekleşmeli mi…

Olası ittifakın görüşmeleri üst düzey sürüyor ancak şimdiye kadar bu ittifakın olup olmayacağına dair hiçbir resmi açıklamada bulunulmadı.

Öte yandan CHP Gebze İlçe Örgütü’nde uzun süren tartışmalar sonrası alınan ve duyurulan belediye meclis üyelerinin atamayla belirlenmesi kararında, bu belirsizliğin ve olasılığın da etkisi var. Olası ittifakın yine olasılık dâhilinde CHP çatısında kurulması halinde o listede İYİ Partili adaylara da yer verilmesi kaçınılmaz olacak.

Bu konudaki tartışma fitili İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Yrd.Doç.Dr Burcu Çetinkaya’nın beraberindeki İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı heyetiyle TMMOB Gebze Bileşenleri’ni ziyaretinde Ziya Topal tarafından tutuşturuldu.

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği’nin 18 yıl boyunca başkanlığını yapan, aktif siyaseti de bir dönem (1999 – 2004) Gebze Belediye Meclis Üyeliği de yaptığı DSP’nin İlçe Başkanı olarak sürdüren Ziya Topal da söz aldı. Topal bir ara konuyu siyasete getirip, “Seçimleri almanın kuralları var. Bir 5 yıl daha kaybederse Gebze’nin bir daha toparlanma şansı yok” diyerek İYİ Parti ile CHP arasında bir ittifakın şart olduğunu savundu.

Çetinkaya bunun üzerine, “ Biz her koşulda başkanlığa talibiz. Kadının gücünü göstereceğiz” yanıtını verdi.

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk de İzmit’te İYİ Parti’nin CHP’yi desteklediğini hatırlatıp Gebze’de de CHP’nin İYİ Parti’yi desteklemesi gerektiğini savundu.

https://www.kocaelizirve.com/haber/siyaset/izmitte-destekliyorsak-gebzede-desteklenmeliyiz/170156.html

Öztürk’ün bu çıkışına CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın yanıtı gecikmedi.

https://www.kocaelizirve.com/haber/siyaset/gebzede-asil-iyi-parti-chpyi-desteklemeli/170169.html

Fitilini DSP Gebze İlçe Başkanı Ziya Topal’ın tutuşturduğu konunun nerelere varacağını zaman gösterecek…

Bakmadan Geçme