'En iyi yapacak olan isim ben değilim'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve getirilen Mehmet Ellibeş, AK Parti il Binası'nda ilk açıklamasını gerçekleştirdi.

AK Parti İl binasına gelmesinin ardından açıklama yapan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle sözlerime değerli Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın size olan selamlarını ileterek başlamak istiyorum. Malumunuz partimiz kurulduğu ilk günden itibaren gönül coğrafyamız için, samimiyetle büyük bir fedakarlık gösterdi. Birçoğumuzun hayal edemediği güzel projeleri hayata geçirdi. Mutlaka Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan bu çalışmaların başarılı olmasında ki en önemli şey milletimizin sevgisidir. Her türlü sıkıntılara göğüs gerildi. Bu anlayışı gösteren milletimize ne kadar şükretsek azdır.

Bunun yanında ülkemizin her yerinde örgütlenmiş teşkilatlarımız dava uğruna kenetlendi. İşte bu doğrultuda ne kadar fedakarlık yapılsa o kadar kar sayıldı. En sıkıntılı anlarda bile Sayın Cumhurbaşkanımıza dik dur eğilme denildi ve bunların sonucu alındı. Yeri geldi hain girişimlerle, yeri geldi iç ve dış düşmanlarla mücadele edildi. Ama ortaya konulan sağlam irade her engeli aşmamızda bize yol haritası oldu. Bu anlayış içerisinde Kocaeli teşkilatlarının kurulduğu ilk günden itibaren yaptıkları yadsınamaz. Göreve gelen tüm il başkanlarımız ve kurucu il başkanlarımız her daim dimdik ayakta durdu ve tüm Türkiye’deki teşkilatlara örnek oldu.

“Tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum”

Ellibeş “Bugüne kadar görev yapmış tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun yanında milletvekillerimiz ilk zamandan beri vazifelerini layıkıyla yerine getirdiği için teşekkür ediyorum. Kadın kollarımız, Gençlik Kollarımız partimizin dinamikleridir. Her türlü fedakarlığı gösteren en önemli kesimlerdir. Onlara da şükranlarımı sunuyorum. Sonuç itibariyle Kocaeli teşkilatımız her zaman yerini koruyor. Yakın bir geçmişte il başkanımızın ayrıldığı bir süreci yaşadık. Bu süreç hepimiz adına bir imtihandı. Takriben 20 gündür, genel merkezimizden gelen heyetler çeşitli istişarelerde bulundu.” dedi

“Mutlaka en iyi yapacak olan isim ben değilim”

Ellibeş konuşmasının devamında “Öne çıkan isimleri Ankara’ya önerdiler ve sonuç itibariyle dün İstanbul’da AK Parti il binamızda Cumhurbaşkanımız bizi ağırladı ve beni bu zor, sorumluluk isteyen görev için beni görevlendirdi. Mutlaka en iyi yapacak olan isim ben değilim. Böyle bir anlayış içerisinde değilim. Ama bir takdir vardır. İsmi geçen her arkadaşımız bu onurlu görevi layıkıyla yapar. Ama genel merkezimiz, karar verici irademiz Sayın Cumhurbaşkanımız beni uygun gördü. Bundan sonra bu gemiyi, bu bayrağı takriben 2 yıl sonra yapılacak olağan genel kurula kadar limana sağlıklı bir şekilde ulaştırmaktır. Ben son 15 yıldır Gölcük’te belediye başkanı olarak çalıştım. Her daim gönül belediyeciliği yapmak gibi bir ilkem vardı. Hepimizin bildiği gibi belediyecilikte hizmet şarttır ama yeterli değildir. Bu kardeşiniz 41 yıldır Gölcük’te halkımızın isteklerini karşılamak adına mücadele etti. Bu anlayışı burada gönül siyaseti olarak devam ettireceğim. Bunu tek başıma elbette yapmayacağım. Bu takım işi, birlik işidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür.” dedi

Bakmadan Geçme