Esser firması: Aldığımız tedbirlere güveniyoruz

Depreme karşı riskli yapı özelliği taşıyan binaların yıkım çalışmaları kapsamında İzmit Tepecik Mahallesi İnönü Caddesi No:94 Özemek Apartmanı adresinde devam eden çalışmalara tepki gösteren bölge esnafına, Esser Yıkım İnşaat Hafriyat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti yetkililerinden açıklama geldi. 

Yıkımına başlanan binada yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle firma yetkililerine sitem eden bölge esnafına yaptıkları her işi detayına kadar anlatan yetkililer, ‘İşimizi kurumsal anlamda yapıyoruz. Bizler firma olarak aldığımız tedbirlere güveniyoruz. Yeni bir yöntem varsa onu da yapmaya hazırız. Gerekenin yapıldığı noktasında şüphemiz yok” dedi. 

İŞİMİZİ KURUMSAL ANLAMDA YAPIYORUZ
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Esser firma yetkilileri, “Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz. Esser firması olarak kurumsal bir firmayız. Bu işi de kurumsal anlamda yapıyoruz. Bizler yıkım odaklı firma olarak Kocaeli’de ilk yetki alan firmalardan birisiyiz. Bölge esnafının elbette haklı olduğu konular var, mesela tozla yaşadıkları sorun gibi… Ancak bunları tolera etmek için elimizden geleni yapıyoruz. 

17 KASIM’DA İLK YIKIM RUHSATI ÇIKTI
Bölge esnafının habere konu olan sorunlarına değinirsek, 17 Kasım’da ilk yıkım ruhsatı çıktı. 22 Kasım’da da ilk UKOME toplantısını yaptık. UKOME toplantısı olmadan zaten yıkım yapamayız.  Bu sürecin ardından vize sistemi olduğu için hemen yıkıma başlamadık tabii… Yıkım öncesi elbette çevrede bir takım güvenlik tedbirleri aldık. 5 Aralık’ta yıkım ruhsatı için vizemizi aldıktan sonra güvenlik kontrol ve yıkım fiili için iznimizi aldık. Bize verilen yol haritasında kurumları bilgilendirerek yolları kapattık. Sadece park alanını iptal ettik ve şerit yer değiştirdi. Bize hangi levhaları konulması söylendiyse biz o yerlere levhaları koyduk. 

ETRAFA ZARAR VERMEMESİ İÇİN ELLE YIKIM YAPTIK
Bu ayın başında da ana yıkım öncesi tedbir çalışmalarımız oldu.  Bu noktada da elle yıkım usulü dışında makinayla bir yıkım gerçekleştirmiş olsaydık bölge esnafı ve yıkım yapacağımız bir yan evler risk altına girecekti. Bu risklerin altına girmeden ve masraftan da kaçınmadan elle yıkım gerçekleştirdik. Bu da ortalama 20 günlük bir süreyle gerçekleştiriliyor . Etrafa zarar vermemesi için elle yıkımlar normal çeşme suyuyla yapılır. Çeşme suları, çalışmalarımız kapsamında sürekli açık oldu. Biz bu süreçleri de zaten kurumlara bildirdik. Çalışmalarımızın zaten 1. aşamasını tamamladık. İkinci aşamada da makine ile yıkım usulü gerçekleştirilecek. Haftaya toplantımızı yapacağız ve yarım günlük tam kapama olacak.

BELLİ AŞAMALARDA TOZ OLMASI NORMAL
Ancak biz prosedür dışına çıkmadan çalışmalarımızı yaparken, bizi sürekli şikayet ettiler. Zabıtalar geldi. Zabıtaların da yaptığı incelemelerde zabıta ekipleri de mevzuatta ne denildiyse yapıldığını söyledi. Kolonlar, kirişler, duvarlar gibi yıkım aşamasındaki belli bölgelerde zaten toz olması normal… Tozu önlemek için de çok su tutulması da yan evlerin bodrumlarında su dolmasına sebep oluyor ve bu da yan apartmanları riske atıyor. 

ALDIĞIMIZ TEDBİRLERE GÜVENİYORUZ
Kaldırımlara koyduğu yiyeceklerin bizim çalışmalarımız kapsamında toz olduğunu söyleyen esnafımızın normal şartlarda da açıkta sattığı yiyecekler toz olmuyor mu? Kısacası bizler firma olarak aldığımız tedbirlere güveniyoruz. Yeni bir yöntem varsa onu da yapmaya hazırız. Gerekenin yapıldığı noktasında şüphemiz yok” dedi. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 3
Mevlüt 25 Aralık 2022 16:47

Çözüm bulun çözüm böyle bir toz olmaz .Çeşmeleri hep açıkmışmış.Bir kere ıslatarak yıkım yapmadınız.Hangi yan binaların bodrumu o binaların bodrumlarının sizin tarafla alakası yok. Madem o problem her tarafına branda gerin toz içerde kalsın.Çözüm çok çok da yapmak isteyene.Belediye de gelip gelip eksiklik bulmamışsa bulmak istememiştir.Anlayana

Salih 25 Aralık 2022 16:30

Çeşme suları açık olsa ne en ufak yıkımda kullanmıyorsunuz.Görmesek inanacağız .Gazetinize teşekkür ediyorum sonun da biri bu garabeti haber yaptı.İzmit izmit olalı böyle baştan savma bir yıkım görmemiştir.

K.T. 25 Aralık 2022 16:26

İzmitin çeşitli bölgelerinde yıkım gördük böylesini görmedik. Hemen karşı tarafınızda oturuyorum sizin yüzünden cam açamaz olduk. Hala bir de her önlem alındı diyorsunuz 7/24 görmesek inanacağız. Bir kere çarşının orta yerinde yıkım yaparken toz fileniz olması lazım. Buna rağmen de engeleyemiyorsanız sulayarak yıkım yapmanız lazım.Neymiş yan binalara su gelecekmiş. Bahane bunlar efenim sanki binlerce ton su kullacaksınız.Serperek yapacaksınız.Kurumsal yıkım yapıyorlarmış karşıdan çekip atayım size görün kurumsallığı.Yıkım ekibindeki tek bir kişide ne baret var , ne bellerinde halat var ne de düşmelere karşı file var. Acilen belediye yetkililerinin çözüm bulması lazım.1 buçuk aydır bu yıkım yüzünden canımızdan bezdik.Bu caddede nüfus zaten yaşlı aralarında koah, astım hastası olan insanlar var.Rabbim yağmur yağdırırsa rahatız. Yağmur yağmazsa heryer toz duman yazıktır.Böyle yıkım olmaz

Bakmadan Geçme