Faruk Bostan'a çirkin saldırı girişimi!

Kocaeli Halk Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve KOTO Meclis Üyesi Faruk Bostan'a dün akşam saatlerinde bir saldırı girişiminde bulunuldu

Edinilen bilgilere göre aracıyla Gölcük İzmit istikametinde seyreden Bostan’ın aracının arka tekerine çarpan araçtan inen kar maskeli ve silahlı iki şahıs, saldırı girişiminde bulundu. Faruk Bostan’ın olay yerinden uzaklaşmasının ardından saldırganlar kaçtı.

Faruk Bostan, saldırı girişimiyle ilgili Emniyet’e şikayette bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı

FARUK BOSTAN’IN İFADESİ

Bostan, olayı şöyle anlattı: “6.10. 2021 günü saat 17.45 sıralarında Yuvacık KIA servisi arkasında bulunan Renktaş Mermer yanında kepçe kiralama hizmeti veren arkadaşım Mehmet Emin Yılmaz’ın iş yerinden oğluma ait 41 BS 900 plakalı mavi beyaz çift renkli Renault Captur marka araç ile tek başıma hareket ederek Yuvacık sapağından İzmit yönünde D-130 istikametine bağlandım. Yolda sol şeritte ilerlerken WW Otomotiv hizasında yol üzerindeki hız gösterge tabelaları altında bana göre sağdan gelen 41 LD 979 plakalı Renault Fluence marka araç benim önüme doğru aracını kırarak beni durdurdu.

ARACI ÖNÜNE KIRDILAR

Sonra şahıslar önünden hareket ederek sağ şeritten ilerlemeye devam ettiler. Ben de bu sırada arkalarına geçerek ilerliyordum. Ben Kullar Sapağında ayrılarak kaçmak istedim. Sinyal verdim sonra bu aracın da sinyal verdiğini görünce peşimden geleceklerini düşünerek yola devam ettim. 500 varyant olarak bilinen köprüye sağ şeritten çıkacağım sırada bana göre soldan gelen yine aynı Renault araç benim aracımın sol arka lastik kısmından aracın ön kısmı ile çarparak benim aracımın yan dönmesine sebep oldu. Benim aracım yan şekilde durdu bu araç da durdu ve araçtan sadece gözlerini gördüğüm renk ve modelini görmediğim maskeli erkek iki şahıs araçtan indiler.

ELLERİNDE TABANCA VARDI

Şahıslar indiklerinde ellerinde siyah renkli tabanca vardı. Ben de aracımın hareket kabiliyeti olduğunu anlayınca şahısların kaza süsü vererek beni vuracaklarını düşündüğüm için hemen olay yerinden kaçarak ayrıldım. Bu esnada bu araç da arkamdan pati çekerek hareket edip peşimden gelmeye başladı. Yol üzerinde bu araç beni taciz etmeye devam etti. Hatta şoför olan şahıs bana el hareketi yaparak aracı kenara çekmemi istedi. Ben de tamam diyerek devam ettim, sonrasında Kandıra yönüne gider gibi yapıp bir anda İzmit yönüne ayrıldım. Ondan sonra şahısları arkamda görmedim. Hemen polisi arayıp durumu anlattım ve aracımla Kandıra sapağında bulunan Cefa Vinç isimli iş yerine girdim sonrasında ise ifade için polis merkezine geldim. Aracımın sol arka çamurluk, teker ve tamponunda hasar oluşmuştur. Ben her iki şahsı da görsem teşhis edebilirim. Bu olayda şahıslar silahı bana doğru tutmadan ben oradan ayrılmıştım. Olayla ilgili olarak beni takip eden 41 LD 979 plakalı araçtaki her iki erkek şahıstan da şikayetçiyim.”

Bakmadan Geçme