Finalin adı: Yücel Boru – ZF Sachs

BMİS Gebze Şubesi Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası'nda finali yerli sermaye Yücel Boru ve Alman sermayeli ZF Sachs oynayacak. Üçüncülük maçı yerli sermaye Makine Takım ile ABD sermayeli Grid Alstom arasında

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin geleneksel hale gelen Dostluk ve Kardeşlik Halı Saha Futbol Turnuvası’nda finalin adı kondu: Yücel Boru – ZF Sachs

Gebze Yenikent Mahallesi’ndeki Sporter Halı Saha’da süren turnuvanın yarı final maçlarında Makine Takım sergilediği futbolla, Grid Alstom ile futbol hariç herşeyle.. hayal kırıklığı yarattı.

Finalist olmak için maçın bitmesini beklemedi!

Yarı finalin ilk maçında yerel sermayeli Yücel Boru ile Makine Takım karşılaştı. Müsabakanın ilk yarısının neredeyse tamamı Makine Takım’ın yarı sahasında oynandı. Yücel Boru rakibine tek kelimeyle boğarken Makine Takım bu devrede kayda değer bir pozisyon dahi üretemedi. Yücel Boru devreyi Emre Şahin ve İhsan Doğan’ın ikişer, Tugan Söğütçü’nün bir golüyle 5-0 önde kapatıp finalin ve kupanın bir kulpunu ilk devrenin bitimiyle birlikte neredeyse tuttu.

Atamayana iki tane daha attılar

İkinci devreye Makine Takım hızlı başladı ve rakibinin ilk devre boyunca üzerinde kurduğu baskıyı, 10 dakika süreyle rakibine uyguladı. Bu süreçte kaleyi 5-10 arası pozisyon ile yokladı. Maçın kırılma noktası ise arka direk dibinde boş kaleye kaçırılan pozisyon oldu. Maç 1-5’e gelseydi rakibinin gol yememe direncini kırıp maçı çevirmeyi zorlayacaktı ama bir süre sonra atamayana atarlar kuralı işledi. Çetin Yılmaz, Yücel Boru’nun gardını kıran altıncı golü kaydetti. Bir süre sonra da günün golcüsü İhsan Doğan skoru belirleyen golü rakip ağlara bıraktı: 7-0.

Yücel Boru   7 – 0   Makine Takım  

Saha: Sporter Halı Saha

 

Hakem: Ökkeş Yalız

Yücel Boru: Erdal Şahin, Tugan Söğütçü, İhsan Doğan, Emre Şahin, Çetin Yılmaz, Mustafa Pala, Mehmet Pala, Binali Çelikkaya, Muhammet Bal, Ahmet Çelik

Makine Takım: Lokman Ortatepe, Ahmet Esmer, Nevzat Parlakkulu, Mustafa Özbakır, Musa Köse, Ömer Karahan, Osman Tüysüz, Erman Çığrıkçı, Erkan Seven, Murat Keskin

Goller: İhsan Doğan (3), Emre Şahin (2), Tugan Söğütçü, Çetin Yılmaz

Oynanmamış süre daha fazlaydı!

Günün ikinci maçı ise Alman sermayeli ZF Sachs ile Amerikan sermayeli Grid Alstom arasında oynandı ama özellikle ilk yarı maçın oynanmamış süresi, neredeyse oynanmış süreden fazlaydı. ZF Sachs taraftarının takımını müthiş bir coşkuyla desteklediği, saha içi gerilimin tavan yaptığı, futbol oyun kuralları ve etiği adına ne var ne yok çiğneyen Grid Alstom’a zaman zaman tahrik olup ZF Sachs’ın da uyum sağladığı maçın kazananı, 3-2’lik skorla ZF Sachs oldu.

Yalız birini yakaladı ama kızartmadı

İl Hakem Kurulu tarafından atanan Hakem Ökkeş Yalız hayatının en zor maçlarından birini yönetti çünkü sırtının dönük olduğu her anda kasıtlı futbol dışı hareketlere tanık olundu. Grid Alstom’da kaleci Çağlar Akın ile Uğur Erbaş ve İbrahim Uluer en az üçer defa mutlak kırmızıyı hak ederken o pozisyonlardan birinde yüzü pozisyona dönük olmasına rağmen Uluer’e kırmızıyı göstermedi.

Skoru etkileyen hakem hatası

Maçın son dakikalarında ise Grid Alstom’un kendi ceza sahasının sağ tarafından kazandığı serbest vuruşta kaleci Çağlar Akın’ın topu iki metre ileriye ve tellerin yakınından uzağa dikmesine göz yumdu. O pozisyon gol olurken Yalız’ın skora yansıyan hatası olarak dikkat çekti ama sonuca yansıyan hata olmadı.

Grid, Cemal’in ikramıyla öne geçti

Hayli sert geçen mücadelenin ilk 10 dakikası karşılıklı pasif ataklarla geçerken ilk devrenin ortalarında Grid Alstom, ZF Sachs file bekçisi Cemal Korkmaz’ın ikramı golle 1-0 öne geçti. Bu esnada İbrahim Uluer’in orta sahadan rakip ceza sahasına gönderdiği topa çift yumrukla müdahale eden Cemal Korkmaz, ters refleksle topu kendi kalesine gönderdi. Morali çok bozulan talihsiz kaleciyi ZF Sachs taraftarı da motive etmeye çalıştı ama olmadı, bir süre sonra oyundan kendi isteğiyle alındı.

Kalan süreyi yerde geçirdi

Grid Alstom maçta 1-0 öne geçtikten sonra devrenin geride kalan bölümünü şaibeli pozisyonlarda yerde kalan futbolcuları ile o skorla tamamladı.

Bir anda değişti her şey

ZF Sachs devre boyunca sürekli duraklamalardan ötürü istediği oyunu bir türlü tutturamazken ikinci yarıda rakibinin direncini erken kırdı ve Selamet Tat ile dengeyi sağladı. Hemen iki dakika sonra da Ferdi Özaydın ile 2-1 öne geçti. Kalesinde peş peşe iki gol görüp geriye düşen Grid Alstom bu dakikadan itibaren futbol oynamaya çalıştı. Rakibinin üzerine gidince rakip savunmadaki boşluğu fırsat bilen ZF Sachs, Mücahit Bilici ile farkı ikiye çıkartan, skoru 3-1’e getiren golü kaydetti.

İkinci golü hakem ihmalinden buldular

Maçın ilk yarısı iki dakika uzatılmıştı. İkinci yarıda duraklamalar daha az olmasına karşın beş dakika uzatma geldi. Bu süreçte Grid Alstom’un kendi yarasında kazandığı serbest vuruşta topu Hakem Yalız’ın uyarılara da aldırış etmemesiyle daha uygun bir yere getiren kaleci Çağlar Akın’ın rakip ceza sahasına indirdiği topla birlikte oluşan karambolde Erhan Gayretli farkı bire indiren golü kaydetti. Kalan kısa sürede Grid Alstom’un beraberlikle maçı penaltılara götürme çabası yeterli olmadı.

Şampiyon olmuş gibi sevindi

Hakem Ökkeş Yalız’ın bitiş düdüğü ile birlikte saha içinde kısa süreli gerilim yaşandı ama abartılmadan tatlıya bağlandı. ZF Sachs futbolcuları ve ateşli taraftarı ise finale kalmaya, neredeyse şampiyon olmuş kadar sevindi.

ZF Sachs   3 – 2   Grid Alstom

Saha: Sporter Halı Saha

 

Hakem: Ökkeş Yalız

ZF Sachs: Cemal Korkmaz, Serkan Öçal, İbrahim Özkan, Rıza Kahraman, Selamet Tat, Mücahit Bilici, Uğur Koca, Fatih Kuvvet, Yunus Emre Bozdağ, Vedat Gültepe

Alstom AG: Çağlar Akın, Uğur Erbaş, Yunus Emre Akıcı, Yunus Emre Akar, Muhammet Yücel, Emrah Atakişi, Tezcan Aktaş, Erkan Gayretli, Anıl Çebi, Ferhat Aydın, Soner Bayram, Hüseyin Opak, Ahmet Karakaya, İbrahim Uluer 

Goller: Selamet Tat, Ferdi Özaydın, Mücahit Bilici (ZS), İbrahim Uluer, Erhan Gayretli (Alstom AG)

Final 30 Ekim’de

BMİS Gebze Şubesi Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası’nda final ve öncesinde üçüncülük dördüncülük maçları yine Sporter Halı Saha’da oynanacak. Üçüncülük maçı 17.00’de, şampiyonluk maçı 18.00’de başlayacak. Üçüncülük maçı yerli sermayeli Makine Takım ile ABD sermayeli Grid Alstom’u; şampiyonluk maçı ise yerli sermayeli Yücel Boru ile Alman sermayeli ZF Sachs’ı karşı karşıya getirecek. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile genel merkez yöneticilerinin de katılacağı öğrenilen turnuva, kupa töreni ile son bulacak.

Bakmadan Geçme