Gazi sayılmayanlar Halkın Arenası'nda da gündeme taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Uğur Dündar'ın katıldığı Halkın Arenası programında terörler mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanları gündeme taşıdı.

CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile birlikte Uğur Dündar’ın sunduğu Halkın Arenası programına katılan TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, terörle mücadele esnasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanları gündemine taşıdı.

VATAN MİLLET SAKARYA DİYEREK İNSANLARI OYALIYORLAR

Halkın Arenası programında gazi sayılmayanları anlatan Milletvekili Hürriyet bu konuda hükümetin insanları sürekli olarak oyaladığını dile getirdi. Hürriyet, “Hükümet sürekli vatan millet Sakarya edebiyatıyla insanları oyalıyor. Sürekli şehitlerimiz gazilerimiz diyor ama bugün gerçeğe baktığımız zaman doğuda, güneydoğuda yada sınır ötesi operasyonlarda terörle mücadele için gönderilmiş askerimiz polisimiz orada yaralanıyor. Ama yaralanma derecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık yönetmeliğindeki yüzde 40 uzuv kaybı şartıyla gazilik haklarını alamıyorlar. Parmağı şuradan yaralanmış, hayır buradan yaralansaydı diyor, Bir gözünü kaybetmiş, hayır iki gözünü de kaybetseymiş diyor” dedi.

TIRNAĞI ÇİZİLEN GAZİ OLDU, KOLU KOPAN GAZİ OLAMADI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hafif şekilde yaralanmalarına rağmen insanların gazilik hakları aldığına da dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “15 Temmuz sonrası bir KHK çıkardılar. Binali Yıldırım bir konuşmasında, ‘15 Temmuz’da tırnağı çizileni gazi sayarız. Bu Milleti için göğsünü tanklara siper etmiş insan için sen yüzde 10 yaralandın mı diyeceğiz. Yakışır mı bu Türkiye’ye? Kaldırdım hepsini’ dedi ve bir KHK yayınlandı. Ancak o KHK sadece 15 Temmuz’da yaralananları kapsadı. Yani tırnağı çizilen gazi oldu, kolu kopan gazi olamadı” açıklamasında bulundu.

AKP’NİN İKİYÜZLÜ POLİTİKASI

Gazi sayılmayanların vücutlarında kurşunlar nedeniyle bir zehirlenme yaşadığını da sözlerine ekleyen Hürriyet, “Bu taşıdıkları cisimler nedeniyle ağır kronik metal zehirlenmesi yaşıyorlar. Bu şekilde bir de şehit verdik. GATA da bunu kabul ediyor. Evet bu nedenden dolayı enfeksiyon oluştu ve bu yüzden biz şehit verdik dedi. Bu vücutlarında enfeksiyona sebep olan ağır metal kaynaklı rahatsızlıklar çocuklarına geçer hale geldi. Yani çocukları artık engelli doğmaya başladı. İktidar partisinin iki yüzlülüğü bir politikası var. Her fırsatta şehitler ve gaziler üzerinden istismar yaratıyor ve oy devşiriyor. Ama işin gerçeğine baktığımızda gazi dedikleri insanlara gazilik haklarını çok görüyorlar. Bu devletin ayıbıdır” dedi.

BU ÜLKEDE BİR SÜRÜ HAKAN BAŞÇAVUŞ VAR

Konya’da gazilik haklarını alamadığı için mağduriyet yaşayan Hakan Başçavuş’u da programda konuşan Hürriyet, “İç İşleri Bakanının gözlerinin içine baka baka söyledim. Bu ayıp size yeter. Temizleyin bu ayıbı dedim. Konya’da çöp toplayan bir gazimiz vardı. Hakan Başçavuş askerde yaralanıyor. Yaralandığı için ilişiği kesiliyor. Ama iş bulamıyor, gazilik haklarında da yararlanamıyor ve çöp toplamak zorunda kalıyor ailesini geçindirebilmek için. Ne zaman basına çıkıyor, o zaman iktidar duyuyor ve bir gecede gazilik hakkı alıyor. Sadece Hakan’lar mı var bu ülkede? Bir sürü Hakan var, onların hakkı için biz CHP olarak ciddi mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme