Güleryüz A.Ş.'de konkordato kalktı 

İlimizdeki en büyük şirketlerden biri olan, başarılı işadamı Erhan Güleryüz'ün yönetim kurulu başkanı olduğu Güleryüz Nalburiye Müh., İnş., Tic. A.Ş. hakkında verilen konkordato kararı, mahkeme kararıyla kaldırıldı

Kendi alanında ilimizdeki en büyük şirketlerden biri olan, başarılı işadamı Erhan Güleryüz’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Güleryüz Nalburiye Müh., İnş., Tic. A.Ş. hakkında verilen konkordato kararı, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Şirket, yeniden sahibi olan Güleryüz Ailesi’nin yönetimine verildi. 

KONKORDATO İLAN ETMEK ZORUNDA KALDIK
Güleryüz Nalburuiye Müh. İnş. Ve Tic.  Anonim Şirketi adına açıklamalarda bulunan Av. Bülent İzzet Taflıoğlu, şirketin  hizmete yeni bir heyecan ile devam edeceğini belirterek kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“2018 yılında piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması ve ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan gerileme müvekkil şirket Güleryüz Nalburiye MÜH. İNŞ.ve TİC.A.Ş 15.10.2018 tarihinde Konkordato ilan etmek zorunda.kalmıştır.

TÜM ÖDEMELERİNİ PROTOKOLE BAĞLAMIŞTIR
Başvurumuzu uygun bulan Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 08.07.2020 tarihinde konkordato projemizin tasdikine karar vermiştir.  Üç yıllık süreçte müvekkilimiz firma özverili şekilde çalışarak finans şirketlerine olan borçlarının büyük kısmını tasfiye etmiş tüm alacaklı firmaları ile anlaşarak tüm ödemelerini protokole bağlamıştır. 

KONKORDATO SÜRECİNİN SONLANDIRILMASI
Gelinen noktada firmamız Yönetim Kurulu 15.03.2022 tarihinde toplanarak Konkordato sürecinin devam etmesine gerek olmadığına karar vermiş ve Konkordato sürecinin sonlandırılması için gerekli prosedürleri başlatmıştır. 

KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Konkordato sürecinden Feragat talebimizi uygun görerek 23.03.2022 tarihinde Güleryüz Firması hakkında bulunan Konkordato kararının kaldırılmasına karar vermiştir. 

Yaşanılan süreçte fedakârca çalışan şirket emekçilerimize, Sayın Mahkeme Heyetine, tüm süreç boyunca görev yapan Komiser Heyetlerine, Desteklerini esirgemeyen tedarikçi firmalarımıza ve bizi yalnız bırakmayan tüm müşterilerimize teşekkür ederiz. Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur. 

Bakmadan Geçme