Hale Canat Kocaeli'de

Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Merhum Hasan Nail Canat’ın kızı Tiyatrocu , Yazar Hale Canat’ı Kocaeli Kadınlarımızla buluşturdu.

HASAN NAİL CANAT KİM ? 
Cumhurbaşkanı şu kelimelerle ifade etmişti Şeref Defterinde ; “Değerli tiyatro sanatçısı çok değerli yazar ve mütefekkir bunların ötesinde değerli abimiz Hasan Nail Canat’ı rahmetle minnetle yâd ediyor bu vesileyle bir kez daha Allah ondan razı olsun mekanı cennet olsun .”

Merhum Hasan abimiz çocukluk yaşlarından itibaren kendisini sanata yazıya tefekküre ve insan yetiştirmeye adamış ilkeleri ve idealleri peşinde hiç yorulmadan yılmadan koşmuştu.

Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ikincisini gerçekleştirdiği “Kocaeli Kadınlar Buluşmasında “değerli Tiyatrocu Sanatçı Yazar ve mütefekkir Merhum Hasan Nail Canat’ın kızı Hale Canat’ı “Gücünü Kendi Toprağından Alan Kadınlar “temalı söyleşi ile kadınlarla  buluşturdu.
Program Kocaeli Aile vs Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzün  açılış konuşmasıyla başladı İl Müdürümüz konuşmasında ;
Kadın olmadan toplumun var olması mümkün değildir. Üzerinde yaşadığımız toprağa bile toprak ana diye bir isimlendirme yapmışsak kadının hayatımız açısından toprak gibi su gibi önemli olduğunu da söylememiz gerekir. Orta Asya’nın zor koşulları altında başlayan şanlı tarihimizde kadınlarımızın fedakarlığı bu millet bu vatan için yaptıkları düşünülürse kadınlarımızın gücünü bu topraklardan alması kadar kadınlarımızın da bu toprakların güçlü bir vatan haline gelmesinde payları büyüktür. Orta Asya da hakanın yanında toplantılara katılan, kılıç kuşanan ve at binen kadınlarımız kurtuluş savaşı yıllarında da bağımsızlığımız için canla başla mücadele etmiş  ülkemizin kuruluşunda aktif bir rol üstlenmiştir. Bu toprakların gücü nasıl ki kadınlarımızdan geliyorsa Türk kadını da gücünü her bir karışında emeğinin olduğu bu topraklardan alması çok da şaşırtıcı değildir.
Güçlü Kadın 
Güçlü Aile 
Güçlü Toplum
Güçlü bir TÜRKİYE 
Saygılar sunuyorum. 

Programda Hale Canat, gücünü kendi toprağından alan kadınlar başlıklı söyleşisinde  
1 ) Kendi Kültürünü ve Medeniyetini asil bünyesinde barındırmayı başaran Müslüman Türk Kadınları her durumda güçlüdür. Ben bu topraklarım kızlarında gördüğüm öz güveni ve pratik zekayı hiçbir millette görmedim.
 2) Milli Mücadele Kadınlarının savaş ruhunda ve akılları durduran hayat hikayelerinin gölgesinde, geçmişine bağlı yaşayan her Türk kadını tüm dünyaya örnektir. Tarihini, dilini, özünü sağlam tutmak, kendi coğrafyasının toprağına uygun hareket etmek bilgeliktir” ifadelerinde bulundu.
Son olarak Hale Canat Diyarbakır Annelerinin sesi olacağını “Hasan Gelmedi “ adlı tiyatro oyunuyla sahneleyeceğini hazırlıkların tamamlandığını  ifade etti.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme