Halil Umut Meler, hakemliği bıraktı

Halil Umut Meler, MKE Ankaragücü - Rizespor maçının bitiş düdüğü ile birlikte başkan Faruk Koca'nın saldırısına uğramıştı. Olayın ardından hastanaye kaldırılan tecrübeli hakem, kariyerinin geleceği hakkıda verdiği karar da öğrenildi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

SEDYEYLE  AMBULANSA GÖTÜRÜLDÜ

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı. Olayın ardından hakem odasına gelen Halil Umut Meler, daha sonra sedyeyle ambulansa götürüldü. Hakem Halil Umut Meler'in yaşanan olay sonrasın kaldırıldığı hastanede beyin tomografisi çekildi.

SAĞLIK DURUMU BELLİ OLDU

Halil Umut Meler'in doktoru yaptığı açıklamada, "Hastanemize biraz önce hastamız acil servise başvurdu. Orhan Hocamızla beraber diğer doktor arkadaşlar ilk muayeneler, tomografi ve ileri tetkikler, özellikle kafa travması olması nedeniyle beyinden mide bölgesine kadar tarandı. Şu an için hayati tehlike yok. Sol göz çevresinde kanaması var. Orada küçük bir çatlak var. Önemli bir hayati tehlike gözükmüyor. Kafa travması olması sebebiyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Sabah gerekli tetkiklerin ardından göndereceğiz. Halil Umut Meler ile konuştuk. Hasta mahremiyetine girdiği için aktaramayacağım." ifadelerini kullandı.

YERDE TEKME ATILDI

Halil Umut Meler'i ziyarete giden Trabzonsporlu Yönetici Zeyyat Kafkas, "Halil Umut Meler'in kalbi çok yaralı. Çok umutsuz gördüm. Morali bozuk. Faruk Koca'nın yaptığını asla tasvip etmiyoruz. Kavgada bile yerdeki adama vurulmaz, hocamıza yerdeyken tekmeler atıldı. Yerde atılan tekmeler hocamızı derinden yaralamış. Ertuğrul Doğan'ın geçmiş olsun mesajlarını ilettim. Üzücü bir olay. Türkiye'nin imajı anlamında da çok kötü. İnşallah bu son olur. İnsanlığı üzen bir davranış. Yaralar geçer ama Halil Umut Meler kalben yaralandı. Çok üzüldüm. Umudunu kaybetmiş. O da bir görev yapıyor, bu şekilde olmamalı." dedi.

HAKEMLİĞİ BIRAKIYOR

A Spor'un haberine göre Halil Umut Meler, kendisini ziyarete giden bir spor yöneticisine "Benden bu kadar." diyerek hakemliği bırakma kararı verdi.

Bakmadan Geçme