Halit Yaşar Dilovası'nda yerinde dönüşüm vaat etti

Seçim çalışmaları kapsamında Sarışeyh Köyü Derneği'ni konuk olan Dilovası Belediyesi eski Başkanı ve AKP Dilovası Belediye Başkan aday adayı Halit Yaşar ilçenin göç vermesinin önemli sorun olduğuna dikkat çekti. Aday gösterilip seçilmesi halinde yerinde yapılması kaydıyla, kentsel dönüşüm vaat etti

Dilovası Belediyesi eski Başkanı ve AKP Dilovası Belediye Başkan aday adayı Halit Yaşar ile 2019 yerel seçimleri ve adaylık çalışmaları kapsamında Dilovası Sarı Şeyh Köyü Derneği'ni ziyaret etti. Dilovası’nda AKP’nin adayı kim olursa olsun seçimi kazanmaktan başka şansının olmadığını belirten Yaşar; ‘AKP başarı çıtasını daima yukarı çeken siyasi bir oluşumdur. Türkiye’nin daha önce eşine zor rastlanır bir siyasi istikrar içerisinde olduğu gerçeği de göz ardı edilemez. Dilovası’nın sorun ve sıkıntılarını yakından gören bir kardeşiniz olarak hep birlikte Dilovası’nın yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkartmak adına çalışmak ile yükümlüyüz. Bu bölgenin insanını çok yakından tanıyorum, bunu da yapmış olduğumuz aday adaylığı tanıtım toplantımızda gördük, orada her vilayetten insanlar vardı" dedi.

NÜFUSU AZALAN TEK İLÇE DİLOVASI

Dilovası’nın bölgede nüfusu azalan tek ilçe olduğunun altını çizen Yaşar, ‘Bakın ortada bir sıkıntı var, bu sıkıntıda kentleşmemekten kaynaklanıyor. Belirli bir alana sıkışan ve yaşam alanları daralan bir Dilovası var, bu sebeple de ilçe göç veriyor. Bu üzerinde tartışılması gereken bir husustur. Dilovası’nda acilen yerinde bir kentsel dönüşüm ve gelişim projesi gerçekleştirmeliyiz. Dilovası’nın dört bir yanı sanayi ile kuşatılmış bir ilçe olmasından ziyade burada yaşayan insanların sosyal ve kültürel yaşamlarını diğer ilçelerde gerçekleştirmesini de istemiyoruz. Bu nedenle aday olduğum takdirde yapacağımız ilk çalışmalarda bu tespit doğrultusunda gerçekleşecektir" diye konuştu. Halit Yaşar misafirperverliğinden ötürü Sarışeyh Köyü Derneği Başkanı Adnan Kaya ve yönetimine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme