'İnsanlarımız AK Partiye anlamlı bir cevap verdi'

Saadet Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Ahmet Özen seçim sonuçları sonrası ilk açıklamasını yaptı. Kendisi ve partisi adına güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini söyleyen Özen seçim sonuçlarının tüm İzmit için hayırlı olmasını temenni etti.

Saadet Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı Ahmet Özen "İzmit'te iki ay içerisinde çok güzel bir seçim dönemi geçirdik. İnsanımız bizi sevdi, kucak açtı, derdini anlattı, bizi dinledi. İzmit'in çok güzel insanlarıyla tanıştık, her bir insanımızla güzel hatıralarımız oldu. İnsanımızla muhabbet bağı kurduk. En nihayetinde bir seçim dönemi de geçti gitti. Tabiki, oy oranımıza baktığımızda istediğimiz ve beklediğimiz bir sonuç olduğunu söyleyemem. İzmit'te bu seçim, bir önceki genel seçimden daha çok oy almış olmamıza rağmen halkımızın seçim dönemi bize gösterdiği teveccühle daha fazla oranına ulaşacağımızı tahmin ediyorduk. Bu olmadı.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İZMİT'E SAMİMİ GELMEDİ”

Fakat görüyorum ki insanımız İzmit'te AK Parti'ye çok manidar ve anlamlı bir cevap vermiş bulunmaktadır. Kocaeli'nin tüm ilçelerinde, hatta kazanmayı zor gördükleri ilçelerde bile kazanan AK Parti İzmit'te seçimi kaybetmiştir. AK Parti İzmit'te Büyükşehir'de aldığı oydan 10 bin oy az alarak, Büyükşehir'de Tahir Bey'i tercih eden fakat İzmit'te Fatma Hanım'a oy veren bir kitle oluşturmuştur. Bizi her seçim CHP'ye oy vermekle, kaybettikleri oyları bizden bilmekle, birileriyle ittifak yapmakla suçlayan AK Parti, İzmit'te ortaya koyduğu kötü yönetim anlayışı ve kibirli tutumu sonucunda İzmit'i kendi elleriyle kaybetmiştir. İzmit'te dillendirdikleri "gönül belediyeciliği" İzmit halkına samimi gelmemiştir.

Sonuç olarak İzmit'te seçimleri kendi adımıza degerlendirdiğimiz vakit, görüyoruz ki; biz insanımızın gönlünü kazandık, fakat belediyeciliği kaybettik. İnsanımızın gönlünü kazandığımızı sokağa çıktığımda çok rahat görüyorum zaten. Fakat belediyeyi kazanamamamızın sebebi AK Parti'nin, bir önceki dönem mevcut belediye başkanının ve bu dönem belediye başkan adayının güven vermeyen, insanımızı bıkmışlığa, yeni bir arayışa, çıkmaz bir sokaktan en yakın çıkışa ittikleri halleridir. İzmit'te partili partisiz herkesin AK Parti'den kaçarak en yakın çıkış olarak gördükleri CHP'yi tercih edişi bunun en bariz ispatıdır.

“İZMİT'TE TEŞEKKÜR ZIYARETLERİ YAPACAĞIM”

Bu duygu ve düşüncelerle seçimi kazanmış olan sayın Fatma Hanım'a gerçekten başarılar diler, İzmit'imize en güzel ve en hayırlı hizmetleri yapmasını temenni ederim. Kendisinin rakibi olan bir belediye başkan adayı olarak seçimden sonra da İzmit için her zaman elimden geleni yapacağımın bilinmesini isterim.

Son olarak başta bizlere güvenen, oy veren, destekleyen seçmenimize ve oy vermese de bizi seven, arkamızdan güzel kelam eden, gönüllerini kazandığımız tüm İzmit halkına teşekkür eder, yakın zamanda İzmit'imizin her noktasına teşekkür ziyaretleri yapacağımızın da bilinmesini isterim.

Bakmadan Geçme