İslam'dan Gebze'de işbirliği çağrısı

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı yerel seçim başlangıcını iktidarın yeni hedef tahtası SP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam ile verdi. İslam'ın adını koymadan tarif ettiği vahşi kapitalizmi devirmek için yerel işbirliği çağrısı salondaki CHP Gebze'den anında karşılık buldu

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı; 29 Mart yerel seçimlerinin başlangıcını bir verdi, pir verdi. AKP iktidarının içinde bulunduğumuz günler itibariyle yeni hedef tahtası, Meclis’te kasım ayı başındaki konuşmasından ötürü hakkında soruşturma başlatılan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, Gebze Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte ağırlandı.

Doğu Karadeniz, İzmir, Gebze, Kartal…

Siyasetin hemen her renginden bir arada yaşamı, barış ve kardeşliği, sevgiyi ve sevgi dilini, demokrasi ve hukuku savunanların katıldığı toplantıda İslam mevcut rejimi tüm detayları ile değerlendirdi. AKP iktidarı tarafından hedef tahtasına konulmasının ardından halk tarafından kucaklanan İslam birkaç gün önce Doğu Karadeniz’de idi. Gebze’deki toplantının gerçekleştiği dün (18 Kasım) aynı günün sabahı İzmir’de idi. Gebze’de 20.30 sularında sona eren toplantının hemen ardından Gebze’ye 27 kilometre mesafedeki İstanbul’un Kartal İlçesi’ne gitti.

Referandum ve Adalet Yürüyüşü’nü örnek gösterdi

İslam; bir saati aşkın süren ama asgari 30 defa alkışla kesilen konuşmasında adını ağzına almadan halen süregiden rejimi, vahşi kapitalizmi tamamladı. Umut aşıladığı konuşmasında vahşi kapitalizmin sona ermesi için gerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Adalet Yürüyüşü; gerekse referandumdaki “Hayır” bileşenlerini izah edip bir benzerinin önümüzdeki yerel seçimlerde tekrarlanabileceğini izah etti.

Korkmaz ve Yılmaz halkı el ele selamladı

İslam’ın bu çağrısı salonda anında karşılığını buldu. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve yönetiminden geniş bir heyetin takip ettiği toplantının bitiminde ev sahibi Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz ile Musa Yılmaz katılımcıları birlikte selamladı. İslam’ın çağrı ve beklentilerine bir yanıt da bir komünistten geldi.

Bizi bunlara yine mahkum mu edeceksiniz!

Emekçiler ve Özgürlük Kongresi Gebze Koordinatörü Hakan Yılmaz, “Bir komünist olarak dayanışmak ve selamlamak için geldim. AKP iktidarının yerellerde bitmesi için bir araya gelip bize nefes aldıracak mısınız? Yoksa yine kendi eski klasik sistemlerinize girip bizi bunları yine mahkum mu edeceksiniz?” diye sordu. İslam o soruya şu yanıtı verdi:

“O kadar da hakkını yemeyelim. Bu toplum referandumdan itibaren bir araya gelmeye başladı. Burada önemli olan temel ilkeleri tespit etmek. Bir arada yaşamak, adalet, özgürlük, kardeşlik, dayanışma ve paylaşımı temel kavramlar olarak görüyorum. Bunlar etrafında bir araya gelmenin yollarını arayalım, gelmemenin değil.

Temel ilkeler üzerinden anlaşmaya gidelim

Şuna ikna olalım. Bu dünya hiçbirimizin kafasında şekillendirdiği gibi bire bir tecelli etmeyecek. O yüzden temel ilkeler üzerinden bir takım anlaşmaya gidelim ve birbirimizin özgürlük alana ve değerlerine saygı gösterelim. Bu çok temel bir kavramdır. İslam kültüründe bir başkasının değerine; sizin için irrasyonel bile olsa ona saldırma hakkınız yoktur.”

Erdoğan, “Belediye başkanları 

atamayla gelmeli” demiş

Toplantıda İYİ Parti Gebze İlçe üyesi Özcan Geçal da üç sorusundan birisini yerel seçimlere yönelik sordu. Geçal, “Erdoğan belediye başkanlarının atamayla gelmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi” deyip İslam’ın bu konuya dair görüşünü sordu. İslam şunları kaydetti:

Rusya ve Kazakistan’da

yüzde 70-80 ile geldiler

“Belediye başkanlığının atama ile yapılması bir Anayasa değişikliği gerektirir. Ben az çok zihinlerini okuyabiliyorum. Ellerinden gelse seçimi de kaldırmak isteyebilirler. Ama burası Türkiye. Dünyada bu monarşik, otoriter rejimleri ayakta tutan Rusya, Kazakistan gibi ülkeleri inceleyin. Bunlar yüzde 70’ler ile iktidara geldi. Bunlar bütün medyayı, devlet imkânlarını seçimde kullanır. Muhalefete nefes aldırmaz, muhalifleri hapse atar. Ama sonuçta baktığımızda o iktidarların yüzde 70-80 oranında oy aldığını görüyorsunuz.

Ülkenin yarısı aslanlar gibi direniyor

Burada, bu ülkenin aşağı yukarı yarısı aslanlar gibi direniyor. Bu direnme devam edecek ve bu direnmenin önü açıktır. Bu saatten sonra kazanan bu ülkede mutlaka bir arada ve demokrasi içerisinde yaşamayı isteyenler oranlarını arttıracaklardır. Ellerinden gelen her şeyi yapmalarına rağmen hala bu iş başa baştır.

Mahalli seçimde gelin bunlara güzel bir ders verelim. Mahalli seçimler bu ülkede bir arada yaşamayı, yönetim biçimini, demokrasiyi oturtmak için bir fırsattır. Bundan sonra öyle görünüyor ki seçimlere giren bu iki ittifak alanı; Almanya ve bazı Avrupa ülkelerindeki gibi ittifaklarla seçim gidecek.

Bir taraf bu ülkede tek adam yönetimi ve keyfilik istiyor. Diğer taraf hukuk devleti, demokrasi ve parlamentonun denetleyebilir vasfını istiyor.

Gelin. Bunun ilk sınavını verelim, milletten isteyelim. Akıllı olalım. Belediye meclislerini karma bir şekilde yapalım. İyi, temiz adayları başkanlığa getirelim. Ve orada çalışabilecek formül etrafında da bütünleşelim. Artık Türkiye’nin daha fazla geri çekilecek kalmadı.

Belediye seçimleri devam edecek. Belediye başkanları da seçimle gelecek. Ve biz bu başkanların hepsini değiştireceğiz inşallah.”

İslam başka neler söyledi

İlk 20 dakika doğaçlama konuşup diğer 40 dakikayı aşkın sürede gerek Kocaeli Zirve kurumsalında yerel basının, gerekse katılımcıların sorularını yanıtlayan; ele aldığı her konusu farklı başlık ve haber değeri taşıyan İslam konu başlıkları itibariyle şunları da söyledi:

Türkiye hızla hukuk devletine döndürülmeli

Bitmedi. KHK’lı öğretmen, polis.. diğer kamu çalışanları ne olacak?

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek şu anki mevcut iktidar bütün muhaliflerini temizleme hareketine girdi.

Havuz medyasında iki tip insanla karşılaşırsınız. Bunların bir kısmı kalemi ve fikrini satmıştır. Bir kısmı sindirilmiştir…

AKP’li milletvekilleri bir KHK’lı devlet memurunun atıldıktan sonra mahkemeye gidemeyeceğini, bilmiyorlar.

Siz toplumu baskıyla şekillendirmeye kalkarsanız, insanlar inandığı doğruyu söyleyemezse bu tip patlamalar ve şiddete zemin hazırlarsınız.

Ben de diyorum ki; terbiye etmek insan için değildir. Bir hayvanı terbiye edebilirsiniz…

Neden ‘ben’ hain oluyorum da siz düzgün vatandaş oluyorsunuz?

Onların hoşlanmadığı, bizim de vazgeçemeyeceğimiz değerdir eşitlik.

Her darbe kendi muhbirini üretir. Çünkü darbelerin amacı devlete tümüyle hâkim olmaktır

Şu ülkeyi kendi haline ve bürokrasisinin işlerliğine bile bıraksaydınız bence sonuç bundan daha kötü olmazdı.

Para da, parasızlık da ciddi bir imtihandır.

O niyetleri (devlet kurma) bilemem ama bir kavmi, bir milleti ve dili yok etmek zalimce bir davranıştır.

Hiç kimse, hiçbir kurum, hiçbir kişi İslam’ı temsil etme yetkisine sahip değildir ve olmayacaktır.

Meclis konuşmasında ben neye isyan ettim. Bunlara, ‘İslamcı’ bile demeyin Allah aşkına. Bunlar Machiavellist. Nichollo Machiavelli….

Bu ülkede gerçekten bir Kurtuluş Savaşı verildi. O yüzden nankörlük etmeyelim ama seviyeli eleştiriden de kaçınmayalım.

Dün akşamki etkinlik ve İslam’un konuşmasına dair detaylar bugün, yarın… Kocaeli Zirve’de

Bakmadan Geçme