• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Gençlik soykırımda yaşamını yitirenleri unutmadı

İYİ Gençlik soykırımda yaşamını yitirenleri unutmadı

İYİ Parti Gençlik Kolları tarafından Hocalı soykırımının 27'nci yıl dönümü sebebiyle anma programı düzenlendi.

İnsanlık dramı olarak görülen Hocalı katliamının 27 yıl geçmesi sebebiyle İYİ Parti İl ve İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen anma töreni Sabri Yalım parkında gerçekleşti. Anma programı İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Emre Evren, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Erkin Şen, Büşra Türk, Aytunç Çetinbaş, Taha Burak Yavuz ve partililerin yanı sıra Türk Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Volkan Aydemir'in katılımıyla gerçekleşti. Anma töreninde İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcı Taha Burak Yavuz şiir okurken Erkin Şen, Hocalı katliamı hakkında konuşma yaptı.

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcı Erkin Şen yaptığı açıklamada, "Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı olmuş Haydar Aliyev'in, tarihi “Azerbaycan ve Türkiye bir millet, iki devlettir!” ifadesini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dillerde ezber olan “Azerbaycan'ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir!” sözlerini hatırlamamız gerekmektedir. Azerbaycan bağımsızlığını kazandıktan sonra gelecek nesillere vasiyet edilen bu iki ifade, Azerbaycan ve Türkiye'nin yaşam tarzı olmuştur. Bu gerçeklik Hocalı Soykırımı’nın acısının yaşanmasında kendini göstermektedir" dedi

Yapılan açıklamada sayısal veriler kullanılırken şu ifadelere yer verildi:

"1992 yılın Şubat ayının 25’inden 26’sına geçen gece, Hocalı’da yapılan soykırım, Dağlık Karabağ bölgesinin coğrafi mevkii, konumu ve altyapısı nedeniyle stratejik önem taşıyan Hocalı şehrinin yerle bir edilmesi insanlık tarihinde en kanlı cinayetlerinden biri olarak anılmaktadır. 1992 yılı Şubat’ın 25`inden 26`sına geçen gece Ermenistan silahlıları Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde yerleşen geçmiş SSCB`den kalma 366. Motorize Alayın yardımıyla Hocalı’yı kuşattı. Bu durum altı ay süresince Ermeniler tarafından etrafı tamamen kuşatılan Hocalı’nın en tehlikeli haliydi. Gece saatleri Ermeniler en gelişmiş silahlarla saldırıya geçerek Hocalı şehrini yok ettiler. Çok sayıda ağır silah ve cephane ile şehir tamamen dağıtıldı, evler ateşe verildi ve insanlar özel gaddarlıkla katledildi. Onların içerisinde başları kesilen, gözleri çıkarılan, derisi soyulan, canlı-canlı yakılan ve diğer vahşiliklere maruz kalan yüzlerce masum insan vardı. Verilere göre soykırım zamanı 613 kişi işkence yapılarak öldürülmüştür. İşkence görerek öldürülen kişilerin 106`sı kadın ve 63`ü çocuktu."

"KINIYORUZ"

Hocalı katliamını lanetleyen İYİ Parti'liler anma programında yapılan açıklamayı, "Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu vahşetin acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz. Bu vahim hadiseyi bir kez daha anarken acıları yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı tekrardan kınıyoruz. Soykırımın 27'nci senesinde  şehit edilen soydaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Hocalıyı unutmayacağız, unutturmayacağız! İki devlet tek millet can Azerbaycan’a selam olsun, Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin" ifadeleriyle sonlandırdı.

Bakmadan Geçme