İYİ Parti Körfez karıştı! İstifa ettiler

İYİ Parti'nin Körfez Belediyesi Meclis üyeleri Ender Oğuz, Fevzi Canbaz ve Arif Ersoy partilerinden istifa etti. Açıklamada tabana saygı duymadan, danışmadan alınan karara tepkili olduklarını belirterek, 'Tabanın güven ve inancı kalmadığı için partiden istifa ediyoruz' denildi

İYİ Parti’nin Azmi Cihat Hatipoğlu’nun belediye başkan adayı göstermesine tepkiler devam ediyor. İYİ Parti’de 3 meclis üyesi istifa ettiğini açıkladı. Körfez Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyeleri, Ender Oğuz, Fevzi Canbaz ve Arif Ersoy yaptıkları ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

Kadim Türk Milletine;Vatanımıza hizmet bilinciyle İYİ Partinin kuruluş aşamasında Sayın Genel Başkanla birlikte sayısız il ve ilçe gezerek hiçbir görev, makam ayırt etmeksizin çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürdük. Ancak gelinen noktada İYİ Partinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiği açıkça görülmektedir. Kaldı ki partinin kadroları maalesef liyakat üzerine değil, sadakat üzere kurulmuştur. Geçtiğimiz genel seçimlerde çok net olarak gördüğümüz gibi ve yine gerçekleşecek olan yerel seçimlerde de görüldüğü üzere aday belirleme sürecinin teşkilatların ve tabanın tüm söylemlerine kulak tıkayan, demokrasiden uzak kapalı kapılar ardında dönen kulisler ve pazarlıklar neticesinde olduğu aşikardır.

 

Çok açık olarak görülmektedir ki partinin tabanında da güven ve inanç kalmamıştır. Parti yönetimi tarafından düne kadar eleştirilen ne varsa şu an kendileri tarafından yapılır hale gelmiştir. Bununla birlikte hiçbir ikbal ve menfaat düşünmeksizin İYİ Partiye gönül ve emek vermiş partinin evlatlarını yok sayan, ötekileştiren, kesinlikle eleştiri dahi kabul etmeyen ve kendisi gibi düşünmeyeni dışlayan bir yapıya bürünmüştür. Son evrede kesinlikle halka hizmet etme şansı kalmadığı ve amacı da gütmediğini açıkça gördüğümüz ve de anlamış olduğumuz İYİ Partiden istifa etme zarureti tarafımızca hasıl olmuştur..Fakat kesinlikle unutulmamalıdır ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ”Hiçbir zaman Ümitsiz olmayacağız, çalışacağız, memleketi kurtaracağız.

 

3 MECLİS ÜYESİNİN İMZASI VAR

Bu özveri ile Kadim Türk Milletine hizmetimizi her daim ilk gün ki gibi büyük bir cesaret ve azimle devam ettireceğiz. Son olarak İYİ Parti’de bulunduğumuz sürede tanıştığımız ve yolumunuz kesiştiği tüm dostlarımıza ve emektarlarımıza emekleri için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme