İzmit meclis üyelerinin huzur hakları Elazığ'a

İzmit Belediye Meclisi'nin Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında yapılan toplantısında bir oturumluk huzur haklarının Elazığ depremzedelerine gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Önceki oturumlara oranla son derece sakin bir ortamda başlayan toplantıda, araç alımı için İller Bankası kredi kullanımında başkanlık divan üyelerinden teminat istenmesine ilişkin talebe karşı Başkan Hürriyet "Ben katip üyelerimi borçlandırmam, borcumuzu payımızdan keserler" dedi.

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm konusuyla ilgili gündem maddesine sıra gelince ortam gerildi. Başkan Hürriyet; "Bu proje benim projem değil...Çözümü için bakanlık düzeyinde çözüm aradık, ama sonuç alamıyoruz. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı'na ilettim, destek istedim ama sonuç alamıyoruz" dedi.

Ak Parti üyesi Muharrem Tutuş, Hürriyet'in açıklamasına tepki gösterince ortam gerildi. Tutuş " Siz bu işin üstesinden gelemeyecekseniz bırakın  Büyükşehir yapsın" dedi. Cedit kentsel dönüşüm projesi uygulaması için gerekli olan kredi,kullanılmasıyla ilgili önerge komisyona havale edildi.

Sözleşmeli 26 personelin işten atıldığını hatırlatan Ak Partili Hayrettin Ünlü; "Bir taraftan işçi atıyorsunuz, şimdi de sözleşmeli personel alacağınızı söylüyorsunuz. Belediye yönetirken meclis ketenpereye getirilmez" diye konuştu. Meclisin hata düzeltme mercii olduğunu kaydeden Başkan Hürriyet; "yapılmış yanlışlıkları hep beraber düzelteceğiz.Bu konuyu uzatmanın mantığı yok" dedi.-Yaşar AKKAMIŞ

İzmit meclis üyelerinin huzur hakları Elazığ'a
İzmit meclis üyelerinin huzur hakları Elazığ'a
İzmit meclis üyelerinin huzur hakları Elazığ'a

Bakmadan Geçme