İzmitli kızlara yan bakılmıyor!

İzmit Belediyesporlu bayan atletler son dönemde adeta başarıdan başarıya koşuyorlar. Sayısız derecelerle gündemden düşmeyen kızlara yan bakılmıyor.

Kurulduğu yıldan beri başarılarla dolu bir dönemden geçen İzmit Belediyespor Bayan Atletizm Takımı adeta gittiği her yerde tulum çıkartıyor. 22 bayan sporcusuyla hemen hemen her müsabakadan dereceyle dönen kızlar adeta ilimizin gururu oldular. Baş antrenör Turgut Demirkıran ve Abdülselam Karharman ve yardımcı antrenör İlker Laç yönetiminde haftanın 7 günü çalışan atletler Türkiye genelinde de ilk 5 takım içerisinde yer alıyor. 

Yeni sezonda Kros Süper Ligi’nde mücadele eden bayanlar Ocak ayından bu yana sürekli madalyalarla zirveye çıkarak adından söz ettiriyorlar. Şubat ayında Alanya’da yapılan Atatürk Koşusunda Serra Sude Kökduman 21 kilometrelik mesafede rakiplerini geride bırakarak 1.olmuştu. Mersin, Trabzon ve Şanlıurfa da ilk üç kulüp arasına giren kızların şimdiki hedefi 2 Temmuz’da yapılacak olan Süper Lig vize yarışları. 

NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

İlimizde uzun yıllardır atletizm sporu ile uğraşan ve sayısız sporcuları yetiştiren antrenör Turgut Demirkıran, ‘İzmitli kızlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Kurulduğu günden itibaren başarıların her geçen gün arttığını görüyoruz. Biz sınırla imkanlarımıza rağmen güçlü kulüplerin arasından çıkıp yarışlardan derecelerle dönüyoruz. Haftanın 7 günü çalışıyoruz bizlere destek olan Fatma Kaplan Hürriyet başkanımıza, Yusuf Erenkaya ve Mithat Ağa’ya teşekkür ediyoruz’ dedi. 


İzmit Belediyespor’lu bayan sporcular Mersin’deki yarış sonrasında beraber görülüyor.


Manisa’da geçen hafta yapılan 21 kilometrelik yol koşusunda Derya Kaya ikinci, Serra Sude Kökduman üçüncü oldu. 


Toplam 22 sporcusuyla mücadele eden İzmit Belediyespor atletizm takımında birçok sporcu il dışında üniversite eğitimi görüyor. Antrenör Turgut Demirkıran kızlarla gurur duyduklarını belirtti.
    
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme