Kadına şiddete eş zamanlı protesto

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Gebzeli kadınlar diğer ülkelerin kadınlarıyla aynı gün sokakta olacak. Bu amaçla kurulan platform pazar günkü eyleme Flormar direnişçilerini de davet etti

Önümüzdeki pazar günü gerek ülkemiz gerekse dünyamızda çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dair davet turlarını sürdüren 25 Kasım Gebze Kadın Platformu üyeleri Gebze OSB’de Flormar önündeki direnişçi kadınlarına konuk oldu. Onları pazar günü saat 12.00’de Osman Yılmaz Mahallesi, eski trafo meydanından başlayacak yürüyüş ve basın açıklamasına davet etti.

Bu düzeni kabul etmiyoruz

Platform adına söz alan Eğitim-Sen Gebze Şube Yürütme Kurulu’ndan Eylem Bahadır şunları kaydetti: “Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları; bizlere reva görülen bu düzeni kabul etmiyoruz! Sözümüzü örgütleyebilme, yan yana gelme ve hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız. Biliyoruz ki, bizi kenara iten, yok sayan, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran bu sömürü çarkın dişlilerine bir çakıl taşı olup takıldığımızda, bu çark dönemeyecek.

Barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız

Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin tecavüzün, istismarın, kadın cinayetlerinin, savaşın olmadığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız. Sen de gel, güç kat “elele kadın dayanışmasıyla şiddetsiz bir dünyaya” birlikte yürüyelim.”

25 Kasım’da alanlardayız

25 Kasım Gebze Kadın Platformu, 193 gündür direnişte olan Flormar emekçilerini, “Yoksulluğa, sömürüye, güvencesizliğe, şiddette karşı 25 Kasım’da alanlardayız. Flormar işçisi yalnız değildir” pankartıyla selamladı.

Sesinizi duyurmak tarihi bir sorumluluktur

Açıklamada ayrıca, “Direnişte olan Flormar işçilerinin sesini duyurmak istiyoruz. Ekonomik şiddet, işveren şiddetini en yakından yaşayan işçilerle dayanışmadayız bugün. Burada kız kardeşlerimizin sesini duyurmak zorundayız, bu tarihi bir sorumluluktur. Kadına yönelik şiddet her yerde var. İş yerlerinde, evimizde, okulda... Fakat biz de buna karşı sesimizi yükselteceğiz, ‘vardık, varız, varolacağız’ diyeceğiz” diyerek kadınları 25 Kasım pazar günü saat 12.00’de Gebze Trafo meydanına çağırdılar.

Bakmadan Geçme