Kocaeli Barosu'ndan avukatlara çağrı!

Kocaeli Barosu bugün İstanbul'da avukat Servet Bakırtaş'ın öldürülmesi üzerine Kocaeli Barosu avukatlarına duruşmalara girmeme çağrısı yaptı

İstanbul'da silahla yaralama suçundan 5 yıl hapis yatıp tahliye olan Abdullah Türkoğlu, aynı olay nedeniyle kendisine tazminat davası açan Öznur Tufan ve avukatı Servet Bakırtaş'ı bürosunun önünde öldürdü. Bunun üzerine Kocaeli Barosu da bir açıklama yayınlayarak baro avukatlarına duruşmalara katılmama çağrısı yaptı.

SOMUT ADIMLAR ATILMASINI BEKLİYORUZ
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen her saldırı sonrasında yetkili kurumları göreve ve gerekli tedbirleri almaya davet etmişsek de saldırıların önlenemediğini üzülerek ve öfkeyle müşahade ediyoruz. Hayatın her alanında yükselen şiddet dalgasının sokakta hastanede veya adliye koridorlarında ne zaman karşımıza çıkacağının kaygısıyla baş başa bırakılıyoruz. Yaşanan şiddet olaylarına karşı sesimizi duyurmak istiyor ve etkin  çözümlerin hayata geçirilmesi için somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Bu nedenle Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımızı 7-8 Temmuz tarihlerinde 2 gün süreyle duruşmalara girmemeye davet ediyoruz.  Aynı tarihlerde CMK ve Adli yardım görevlendirmelerinin durdurulmasına aciliyet  barındıran hallerde  yönetim kurulu üyeleri tarafından katılım sağlanmasına karar verildiğini meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." 

Bakmadan Geçme