Kocaeli Bilnet Okulları lise öğrencileri tarihi Kocaeli turu attı

Özel Kocaeli Bilnet Fen ve Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Zümresi tarafından düzenlenen Şehrimizi tanıyalım 2 gezisi kapsamında Hereke, Gebze, Eskihisar Ve Tuzla'ya gezi gerçekleştirildi. Geziye, Fen ve Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan öğrencilerimiz katıldı

 “Şehrimizi tanıyalım 1” gezisi ile İzmit ilçemizde bulunan tarihi, turistlik mekânları ve müzeleri gezen Kocaeli Özel Bilnet Fen ve Anadolu Lisesi 9. Ve 10. Sınıf öğrencileri şimdi de “Şehrimizi tanıyalım2” sloganı ile Hereke, Gebze, Eskihisar Ve Tuzla’ya gezi düzenledi.

Gezi kapsamında İzmit Körfezi’nin kuzey kıyısındaki Hereke beldesinde bulunan aynı zamanda milli saraylara bağlı olan Hereke Halı dokuma fabrikası ziyaret edildi. Fabrikanın yanında bulunan Kaiser II. Wilhelm’in ziyaretinde konaklaması için hazırlanmış ahşap köşk de ziyaret edilen mekânlar arasındaydı. Bütün bu tarihi mekânlar rehber eşliğinde gezilmiş ve öğrencilere bu yapılar hakkında bilgi verilmiştir.

Hereke sonrası Gebze Eskihisarda bulunan Osman Hamdi Bey müzesi ve Eskihisar kalesi ziyaret edilmiştir.Tarihi mekânların gezisi sonrasında öğrenciler Tuzla-Marina’ da eğlenceli vakit geçirdiler.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme