Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanacak isim belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 20 Haziran 2022 Pazartesi günü ilan edilecek Yaz Kararnamesi'nde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanacak isme Kocaeli Zirve Gazetesi ulaştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 20 Haziran 2022 Pazartesi günü ilan edilecek Yaz Kararnamesi'ne ilişkin kulislere Kocaeli Zirve Gazetesi ulaştı.

Edinilen kulis bilgilerine göre Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanacak ismin  eski Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı’nın olacağı iddia edildi.

Şu anda Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ferhat Kapıcı’nın Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz’ın yerine atanacağı ileri sürüldü. 

Ferhat Kapıcı kimdir?

En son Yargıtay'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ferhat Kapıcı’nın bundan önce 5 yıl Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı ve ve iş disiplini ile tanındığı öğrenildi. Daha önce de Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak çalışan Ferhat Kapıc'nını, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olduğu ve Kamu Hukuku alanında da yüksek lisans yaptığı öğrenildi. 

Futbola merakı ile tanınan Kapıcı'nın Fenerbahçe Kongre Üyesi olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme