Kocaeli'de 193 kişiye daha ceza!

Koronavirüsle mücadele kapsamında aralıksız süren denetimlerde 193 kişiye daha ceza kesildi.

Pandemi ile mücadele kapsamında, alınan tedbirlere uyulması amacıyla kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği denetimler aralıksız devam ediyor. Ancak yaklaşan Ramazan Bayramı ve bayramda uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşın alışverişi telaşı bazı tedbirleri elden bırakmasına neden olduğu görüldü.

Günlük olarak uygulanan denetimlerde normalde 80 ile140 arasında kişiye uygulanan idari para cezalarının Perşembe günü yapılan denetimlerde 193'e ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ülke genelinde saat 08:00 ile 24:00 arası gerçekleştirilen denetimlerde, toplam 182 ekipte bin 42 personel ile gerçekleştirdi.  Normal denetimlerin yapıldığı uygulamalarda daha çok koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler ve yasaklamalar kontrol edildi.

Bu kapsamda Kocaeli'nde bin 679 iş yeri, bin 337 araç denetlenirken 6 bin 507 şahıs sorgulandı. Yapılan denetimlerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına uymayan 23 şahsa, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına uymayan 6 şahsa, Sosyal mesafe kuralına uymayan 45 kişiye idari para cezası uygulandı. Ayrıca İzin verilen çalışma saatlerine uymayan 2 iş yeri ile sosyal mesafe kuralına uymayan 19  işyerine idari para cezası kesildi.

Bakmadan Geçme