Kocaeli'de Keşfetmeniz Gereken Doğal Yerler

Marmara Bölgesi'nde İstanbul'dan sonra gelen en önemli şehirlerden biri olan Kocaeli sadece sanayi alanında değil gezilecek yerleri bakımından da oldukça zengindir.

Saymakla bitmeyen doğal güzelliklerinin yanı sıra, köklü tarihi, kültürel müzeleri ve ferah yeşil alanları ile gözde turizm kentlerindendir. Kocaeli’de gezilecek doğal yerler dendiğinde Yuvacık Barajı, Sapanca Gölü, Kartepe Kayak Merkezi, Ormanya Doğal Yaşam Parkı akla ilk gelen lokasyonlar arasında yer almaktadır. Her çeşit turizme hitap eden muhteşem şehrin önde gelen lokasyonlarını hazırladığımız listemize göz atmadan rotanızı oluşturmayın!

Ormanya Doğal Yaşam Parkı
Kocaeli sınırları içerisinde bulunan yoğun ilgi gören Ormanya Doğal Yaşam Parkı 189 hektarlık orman alanındaki, şirin mantar evleri, donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla ziyaretçilerin dinlendirici bir gün geçirmelerine olanak sunmakta. Bahçelerinde bulunan onlarca farklı kanatlı ve memeli hayvan türünü yakından görme şansı bulabileceğiniz parkta; çocukların çok sevdiği deve kuşları, ceylanlar, midilli atlar ve karacaların fotoğraflarını çekme imkânı bulabilirsiniz. 
Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğine de sahip olan bu muhteşem mekân; sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla veya çocuklarınızla geçireceğiniz doğa ile iç içe unutulmaz anlar vaat etmekte. Ayrıca doğal yaşam alanında bulunan yürüyüş ve bisiklet parkurlarında eğlenceyi doruklarda yaşama veya daha farklı aktivitelere katılarak muhteşem bir tatil deneyimi yaşama şansı da bulabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi
Kartepe Kayak Merkezi yalnızca Kocaeli’nin değil, İstanbul ve Bursa gibi birçok komşu şehrinde popüler kış tatili için tercih ettiği mekanların başında gelmekte. Kartepe Dağı eteklerinde olan ve deniz seviyesinden yaklaşık 1600 metre yükseklikte kurulan kayak merkezi; dünya standartlarına uygun pistleri, kayak ekipmanları kiralayabileceğiniz farklı tesisleri, dünya mutfaklarından lezzetler sunan eşsiz restoranları ve kaliteli otelleriyle her kış binlerce ziyaretçi ağırlamakta. Her yaş grubu için kayak ve snowboard eğitimleri alma şansı bulabileceğiniz Kartepe Kayak Merkezi’nde çocuklara özel pistler ve geniş oyun alanları da oldukça ilgi görmekte. Kayak merkezini ziyarete gittiğinizde seyir teraslarına çıkarak büyüleyici kar manzaralarını izlemeyi ihmal etmemenizi öneririz. 

Ballıkayalar Kanyonu ve Tabiat Parkı
Doğa gezileri ve fotoğraf tutkunlarının en sevilen adreslerinden olan Ballıkayalar Kanyonu’nun çevresi 1995 yılında milli parkı ilan edilerek koruma altına alınmış. 850 hektarlık geniş bir alanı kaplayan kanyon ve tabiat parkı; 500'e yakın vahşi hayvan türü ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapmakta. Ayrıca yaklaşık 1,5 kilometre boyunca uzanan devasa sarp kaya duvarları ve zengin bitki çeşitliliği ile Türkiye'nin en gözde yürüyüş parkurlarından biri olarak bilinen kanyon, zorluk derecesine göre düzenlenmiş parkurlarıyla dikkatleri üzerine çekmekte.

Ballıkayalar Kanyonu ve Tabiat Parkı; şelaleleri, dereleri ve göletlerinde görebileceğiniz onlarca çeşit su kuşu ile özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında kartpostalları aratmayan manzaralar sunmakta. Kanyon, özellikle yaz aylarında temiz havanın tadını çıkarmak isteyen ve şehrin gürültüsünden kaçan ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Tüm bunların yanı sıra kaya tırmanma, ATV safarileri, bisiklet gezileri veya kamp alanları ile keyifli zaman geçirebileceğiniz bu eşsiz alan Kocaeli gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Serindere Kanyonu
Doğa sporları yapmak için en sevilen adreslerinden olan Serindere Kanyonu, sadece doğa severlerin değil kampçıların keşfetmesi gereken gizli tabiat güzelliklerindendir. Sesi ile huzur veren şelaleleri, buz gibi dereleri ve onlarca ağaç çeşidinin süslediği doğasıyla ünlü Serindere Kanyonu, Marmara Bölgesi’ndeki en zorlu yürüyüş parkurlarına ev sahipliği yapmasıyla da bilinmekte. Dağ bisikleti gezileri, ATV turları, kampçılık, kaya tırmanma ve dağcılık gibi onlarca etkinlik için ideal olan kanyonda günübirlik doğa ve fotoğrafçılık gezileriyle de keşfe çıkabilirsiniz.

Kapri Koyu
Karadeniz kıyısındaki sıralanmış birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapan ve bölgenin en önemli tatil cennetlerinden biri olan Kocaeli, turizm olanakları bakımından en gelişmiş koylardan biri olan Kapri Koyu’nu da içinde barındırmakta. Masmavi denizi ile ünlenmiş olan koy, aynı zamanda kızıl gün batımı eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabileceğiniz restoranlarıyla adından sıkça söz ettirmekte. Her bütçeye uygun konaklama yeri bulabileceğiniz koyda, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme