Kocaeli'de nüfus müdürlükleri o günlerde açık olacak

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi sınava (YKS) girecek olan öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla Kocael'de il ve ilçe nüfus müdürlükleri 18-19 Mayıs tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Kocaeli Nüfus Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamayla, 18 - 19 Mayıs tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

Müdürlükten konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18-19 Mayıs tarihlerinde 15 yaşını tamamlayanların kendileri ile birlikte ana, baba, veli veya vasisi; T.C. kimlik kartı başvurusunda bulunmaklansınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sınava başvurulduğunu gösterir fotoğraı belge ile 10.00-17.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir.Öğrencilerimizin mağdur olmaması için başvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT, anlaşmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) adresinden yatırılması ve son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile il ve ya ilçe nüfus müdürlüklerimize randevusuz olarak müracaat edilebilmektedir.”

Bakmadan Geçme