Körfez'de seçim bulmaca gibi

AK Parti Körfez ilçesini MHP'ye bırakılacağı konuşulurken, Körfez'de aday olarak Şener Söğüt'ün açıklanmasıyla bilinen ezberler ve tahminler bir anda bozuldu.

AK Parti’nin Körfez ilçesine aday çıkarması ile MHP’nin nasıl bir yol izleyeceği Körfez’de halen belirsizliğini koruyor.  Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın desteklediği aday olarak bilinen Şener Söğüt’ün aday gösterilmesi, halen daha eski bakanın ilimizde söz sahibi olduğunu gösterdi. Körfez’de muhalefette yer alan CHP ve İYİ Partinin adaylarıyla sahada çalışmaya başlamasına rağmen, seçim kazanacak ağırlığa sahip olmamaları, bu partilerin yeni bir strateji ve ortaklık kurma zorunluluğunu hissettiriyor.

MHP adayını geri çekebilir

Mecliste grubu bulunan 4 partinin de Körfez’de kendi adaylarını açıklaması, partileri zorunlu bir strateji ortaklığına sürüklüyor. Bunlardan ilki MHP’nin adayını çekmesi ve her iki partinin de ittifak yaparak, kendi meclis üyesi listesiyle sandığa gitmesi. Bir diğer tahmin de AK Parti’nin ve MHP’nin kendi adayları ve listeleri ile seçime girmesi. Her iki seçenekte de Şener Söğüt’ün seçilme şansı yüksek.

Bakmadan Geçme