KOÜ Mezunu Gizem MB'den istifa etti

Merkez Bankası'na Hafize Gaye Erkan'ın atanması sonrasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden alınan Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu Gizem Uzuner, bankadan istifa ettiğini duyurdu.

Hafize Gaye Erkan’ın haziran ayında Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturması sonrasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden alınan Gizem Uzuner, bankadan istifa ettiğini duyurdu.

9 Haziran’da göreve atanan Erkan, koltuğa oturmasının hemen ardından bir önceki başkan Şahap Kavcıoğlu döneminde medya sektöründen TCMB’ye geçiş yapan Uzuner’in görevine son vermişti.

Uzuner, dün Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Devlete hizmet olarak görüp kabul ettiğim ve bir yılı aşkın süredir görev aldığım Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bu ay itibarıyla istifa ederek ayrılmış bulunuyorum. Ömürlük deneyimler edindiğim bu yolculuğuma eşlik eden tüm yöneticilerime, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve İdare Merkezi'ndeki tüm mesai arkadaşlarıma, danışman olarak görevimi sürdürdüğüm kısa sürede desteğini esirgemeyen tüm TCMB mensuplarına çok teşekkür ederim.

Özel sektörde sürdüreceğim bundan sonraki kariyer durağıma dair adresimi yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.”

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olan Gizem Uzuner, lisans eğitiminin bir kısmını Sofya'da MT&M College'da okudu.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme