Kucoin nedir? Hangi avantajları sunuyor?

Kripto para dünyasında öne çıkan borsalardan biri olan Kucoin, en yüksek işlem hacmine sahip platformlardan biri. KCS token adlı yerel token’i, yüzlerce altcoin’i listelemesi ile öne çıkan kripto para platformu Türk yatırımcıların ilgi gösterdiği borsalardan. Yakın zamanda Türkiye’de ofis açarak resmi faaliyetlerine de başlayan Kucoin nedir, hangi avantajları sunuyor bakalım. 

KUCOİN NEDİR?
Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Kucoin, Hong Kong’da 2017 yılında kurulmuş bir borsa. Sloganı People’s Exchange, yani ‘Halkın Borsası’ olan Kucoin, en eski borsalar içinde bulunuyor. Kripto para yatırımcılarının, borsa tercihinde en çok önemsediği konular içinde listelenen coin’ler geliyor. Kucoin, 600’den fazla coin’i, 900’den fazla işlem çiftiyle listelemesi bakımından alternatiflerin en geniş olduğu borsa. Özellikle yeni çıkmış ve yükseliş potansiyeli ciddi olan, GEM coin olarak adlandırılan projelerin yatırımcı ile buluştuğu Kucoin, yeni altcoin’lere erken yatırım avantajı sunması nedeniyle dikkat çekiyor. 

İşlem hacmi bakımından dünyanın ilk 5 borsası içinde yer alan Kucoin, her 4 yatırımcıdan 1’inin tercih ettiği bir platform. Bunun nedenleri arasında, Kucoin’in çok düşük işlem komisyonları sunması, yüksek güvenlik altyapısı ve 1000’e yakın işlem çiftini listelemesi geliyor. 

KUCOİN’DE ÜYELİK SÜRECİNE DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER
Forbes Advisor’ın 2021 yılında en iyi kripto para borsaları içinde gösterdiği Kucoin, 10 milyona yakın üyesiyle çok popüler bir platform. Spot ve vadeli işlemlerin yanı sıra staking ve lending gibi işlemler Kucoin’de yapılabiliyor. Üyelik sürecinin son derece kolay olduğu borsada, mail ve telefon ile üyelik oluşturmak mümkün. Platformun gönderdiği kodu borsaya girdikten sonra, üyelik süreci anında onaylanıyor. 

KYC süreci, kripto para borsalarında en çok merak edilen konulardan biri. Müşteri tanıma, yani Know your customer uygulaması Kucoin’de mevcut ancak zorunlu tutulmuyor. Bununla birlikte, KYC miktarı borsada sadece günlük çekim miktarları üzerinde etkili. Kişisel bilgileri borsa ile paylaşma konusunda tedirgin kişiler için, Kucoin’in KYC’yi opsiyonel tutması oldukça önemli. KYC yaptırmayan yatırımcılar, Kucoin’de 24 saat içinde 1 BTC çekim hakkına sahip. 

KUCOİN’DE İŞLEM KOMİSYONLARI NE DURUMDA?
Kripto para al
ımı için işlem komisyonu en önemli konular içinde. Özellikle yüksek hacimde alım satım yapan yatırımcılar, her ay borsalara ciddi bir komisyon ödüyor. Kucoin, piyasanın en iyi komisyon oranlarına sahip borsalarından biri. Kucoin’de, işlem komisyonları yüzde 0,1 seviyesine yakın. Bu oran, birçok borsanın altında. Bununla birlikte, borsanın yerel hizmet token’i olan KCS kullanan yatırımcılar, bu düşük komisyon oranından da indirim alabiliyor. Kucoin token sahibi yatırımcılar, işlem ücretlerinin yüzde 20’sini iade olarak alıyor. Hesapta tutulan KCS sayısına göre indirim oranı da değişkenlik gösteriyor. Kucoin, bu yönüyle kripto para almak için en iyi borsalar arasında. 

YATIRIMLAR SİGORTA GÜVENCESİ ALTINDA
Kripto para borsaları için en önemli konulardan biri, güvenli bir yatırım ortamı sunması. Popüler kripto para borsası Kucoin de, güvenlik standartlarının yüksek olduğu bir site. Kucoin’de yer alan veri şifreleme standartları ve güvenlik protokolleri, borsayı tüm siber saldırılara karşı koruyor. Bununla birlikte, Kucoin’in en önemli yanlarından biri de sigorta güvence fonu sunması. Büyük bir sigorta fonuna sahip Kucoin, olası bir siber saldırıda fonların çalınması durumunda yatırımcıların varlıklarını koruma altına alıyor. 

KUCOİN TOKEN VE AVANTAJLARI
Borsanın en dikkat çeken özelliklerinden biri, KCS simgesi ile borsada işlem gören Kucoin token. Borsanın yerel token’i olan KCS, uzun vadeli grafiğinde ilk yatırımcılarına ciddi bir getiri oranı sağlamayı başarmış bir coin. Bunun nedeni, milyonlarca üyeye sahip borsada, Kucoin token’in sağladığı avantajlar. KCS sahipleri, Kucoin’de işlem ücretlerinde yüzde 20’ye kadar indirim alabiliyor, düşük olan komisyonlara ek alınan indirimler, yatırımcılar için ciddi fırsat. 

KCS token’in diğer bir avantajı da, Kucoin’in borsadan elde edilen komisyon gelirinin bir kısmını, KCS sahiplerine düzenli olarak dağıtması. Kısacası KCS bir hisse token’i konumuna da sahip. Kucoin’in, her çeyrekte elde ettiği gelirin bir kısmı ile KCS’leri geri alarak yakıma göndermesi de, kripto paranın değerlenme potansiyelini gösteriyor. BNB ve FTT gibi diğer borsa coin’lerinin aksine, KCS sadece Kucoin’de listeleniyor.

Sağladığı önemli avantajlarla, Kucoin Türk kripto para yatırımcıları için en avantajlı platformlardan biri. Düşük işlem komisyonu, mobil uygulama deneyimi ve farklı avantajları ile Kucoin hem bireysel hem de kurumsal yatırımcı için tercih sebebi. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme