'Meclis pazarlığı yapmadık yapmayacağız'

Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan siyasi etik dersi verdi. CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Dursun'u, 'Gururumuz' diye ağırlayan Alkan, 'Hiçbir partiyle BMÜ için pazarlık yapmadık, yapmayacağız' dedi

Hemşeri dernekleri… Yerel seçim döneminde siyasi partilerin adaylarının yine es geçemeyecekleri, uğrak yerlerinden biri olacak.

Yakın tarihte.. 2009 yerel seçimleri döneminde AKP Çayırova Belediye Başkan adayı Ziyaettin Akbaş’ın Çayırova Giresunlular Derneği’nde ağırlandığı toplantıda dönemin dernek başkanı tarafından aleni destek çağrısına tanık olunmuştu..

Sefa Sirmen’in CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu seçimlerde Gebze Ordulular Derneği’nin pikniğine katılımı ve Balkan Türkleri Derneği Gebze Şubesi’ni ziyaretleri sonrası danışmanlarınca servis edilen haberlerde gerek Ordulular’ın gerek soydaşların destek olacağına dair “haber” skandallarına datanık olunmuştu.

Kimi hemşeri derneklerinin örtülü olarak belediye meclis üyesi adaylığı pazarlığı bilinen bir gerçek ve hemşeri derneklerinin imajını bozan haller, durumlar.

Bu yerel seçim döneminde de tekrarlanacak mı bilinmez ama Gebze Artvinliler Derneği’nin Başkanı Osman Alkan bu anlamda tam bir siyasi etik dersi verdi.

CHP’den Gebze Belediye Başkan adayı ilan edilen Artvinli Avukat Recep Dursun’u ağırladıkları toplantıda, “Biz bazı diğer hemşeri derneklerinin yaptığı gibi üye sayımızı öne sürerek hiç ama hiçbir partiyle belediye meclisi için pazarlık hiç yapmadık, yapmayacağız. Bu yerel seçimde parti farkı gözetmeksizin belediye başkanlığına ve belediye meclisine aday adayı olanlar da, aday gösterenler de, hepsi adam gibi adamdır” dedi.

Belediye başkanı seçilirse

başımızı öne eğdirmeyecektir

Sözlerine konuklarını ve tüm üyeleri “Hoş geldiniz” diye selamlayarak başlayan Osman Alkan,  “Bizler burada bugün siyaset konuşmayacağız. Konuğumuz, hemşerimiz Recep Dursun belediye başkanı seçilirse neler yapacağını anlatacak. Benim de Osman Alkan olarak birkaç kelam etmem gerekiyorsa; Recep Dursun mesleki, siyasi ve özel yaşantısında yanlışı olmayan bir hemşerimizdir. Belediye başkanı seçilirse başımızı öne eğmeyecektir” diye konuştu. Alkan ayrıca şunları kaydetti:

Her yer Artvin değildir

Artvin bir başka yerdir

“Trabzonlular’a göre her yer Trabzon. Ama bize göre her yer Artvin değildir. Artvin bir başka yerdir. 2019 yılı Artvin’in yılı olacaktır. Gerek siyasette gerekse bürokraside yer alan Artvinliler var. Biz hepsiyle gurur duyuyoruz. Derneğimiz 1993’te kuruldu ve bugünlere geldik. Kuruluşumuzdan bugüne tüm kurucu ve eski başkan ve yöneticilerimize, üyelerimize çalışma ve çabalarından ötürü teşekkür ederim. Mücadeleci özelliğiyle öne çıkan arkadaşımız Recep Dursun da bir yola çıkmış durumda. Recep Dursun kardeşimize başarılar, Allah’tan muzaffer eylemesini dilerim.”

Bakmadan Geçme