Metal işçisinden yemekhanede protesto

Türk Metal-Sen'in örgütlü olduğu fabrikalarda yemek saatine çıkan işçiler çatal kaşıklarla ses çıkararak uzlaşmazlığı protesto etti.

Türkiye Metal, Çelik, Mühimmat, Makina, Metalden Mamül Eşya ve Oto, Montaj ve Yardımcı İşçiler Sendikası (Türk Metal-Sen) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi(TİS) görüşmelerinin 5’inci oturumunda da işçilerin talebinin kabul görmemesi sonrası uyuşmazlık tutanağı tutulmuş ve ardından arabuluculuk dönemi başlamıştı. İlk arabuluculuk toplantısında da anlaşma sağlanamaması sonrasında 2’nci arabulucu toplantısı yapıldı. Taraar 2’nci arabulucu toplantısında da uzlaşamadı. Şimdi arabulucu raporunun sendikaya iletilmesinin ardından toplanacak başkanlar kurulundan çıkacak eylem planı bekleniyor.

Türk Metal-Sen’in örgütlü olduğu fabrikalarda işçiler yemekhane eylemleri yapıyor. Örgütlü olunan fabrikalarda yemek saatine çıkan işçiler çatal kaşıklarla ses çıkararak uzlaşmazlığı protesto etti. Pazartesi günü sendikalı işçilerle işe giriş çıkışlarda 10’ar dakika bilgilendirme toplantıları yapılarak 10 dakika gecikmeli iş başı yapılacak.

Bakmadan Geçme