MÜSİAD kongresi 24 Ocak kararlarının yıl dönümünde

MÜSİAD Gebze Şubesi'nin 20'nci olağan kongresi 24 Ocak 1980 ekonomik kararlarının 39'ncu yıl dönümünde gerçekleşecek. Kongrede günümüz itibariyle tek aday Serkan Beyaz

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Gebze Şubesi’nin 20’nci olağan kongresi 24 Ocak 1980 ekonomik kararlarının 39’ncu yıldönümüne denk gelen 24 Ocak 2019 Perşembe günü gerçekleşecek. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki kongre saat 18.00’den itibaren kongreye katılan üye ve konukların kayıtları ile başlayacak.  18.30 – 20.00 saatleri arasındaki kongre açılış ve divan oluşumu, açılış konuşması, protokol konuşmaları, bir önceki yönetimin raporlarının okunup oylanması ile sürüp seçimle sona erecek.

Tek aday Serkan Beyaz

MÜSİAD Gebze Şube’de başkanlığı Serkan Beyaz sürdürüyor. Beyaz, şubenin 19’ncu olağan kongresinde Nihat Yıldırım’ın listesinden yönetime seçilmiş, Yıldırım’ın AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adaylığından ötürü istifasının ardından yönetim kurulunun kararıyla başkanlığı üstlenmişti. 24 Ocak’taki 20’nci kongrenin tek başkan adayı da günümüz itibariyle Serkan Beyaz. Kongrede de seçime Beyaz başkanlığındaki tek listeyle gidileceğine yüksek olasılık veriliyor.

24 Ocak kararlarının 39’ncu yıldönümünde

Öte yandan MÜSİAD Gebze’nin 20’nci kongresi 24 Ocak 1980 ekonomik kararlarının 39’ncu yıldönümüne denk geldi. Ekonominin kimi otoriterleri tarafından, “Türkiye ekonomisinin kırılma noktası” diye de tanımlanan, 43’ncü Hükümet tarafından alınan kararlar Türkiye’nin hayli “civcivli” olduğu bir süreçte alınmış, bu kararların alınmasından 8.5 ay kadar sonra da 12 Eylül Askeri darbesi gerçekleşmişti.

Bakmadan Geçme