Mutfak dolabı almadan önce bunlara mutlaka dikkat edin!

Mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha işlevsel ve konforlu hale getirebilmek için atmanız gereken bazı adımlar vardır. Mutfak düzeni ve dekorasyonu bu noktada ilk sırada yer alır. İşlevselliği artırmak ve mutfak dekorasyonunda avantaj elde edebilmek için mutfak dolabı seçimi bir hayli önemlidir. Bu noktada şu detaylara mutlaka dikkat edilmelidir:

DOLAP MATERYALLERİ
Mobilyaları uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız hangi materyallerden üretildiğine dikkat etmelisiniz. Suntalam materyaller ile üretilen mobilyalar, sunta yüzeyine melanin kağıtların yüksek basınç ile preslenmesiyle elde edilir. 

MFDlam ise melanin kağıtların suntanın iki yüzeyine basınçla preslenmesiyle üretilir. Masif ahşap materyalli dolaplar daha çok klasik stiller elde etmek isteyenlerin tercihleri arasındadır. Materyallerin kaliteli ve çevresel faktörlere karşı dayanıklı olması en önemli ayrıntılardandır.

RENK SEÇENEKLERİ
Mutfak dolabı seçiminde dikkat etmeniz gerekenler arasında mutfak dolabının rengi de yer alır. Mutfak dolabının rengini tercih ederken mekanın boyutlarını göz önünde bulundurmalısınız. Küçük bir mutfağa sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ferahlık hissini elde edebilmek adına açık renk tonlarını seçmelisiniz. Eğer mutfak dolaplarında koyu renk alternatiflerini istiyor fakat mekanın daralacağından korkuyorsanız, dolap kapaklarını açık renkli olarak tercih edebilirsiniz. 

İŞLEVSELLİK
Tepe ve köşe kısımlarının verimli kullanılması mutfak dolapları için önemlidir. Bu sayede ihtiyaç duyabileceğiniz depolama alanı sizlere sunulur. Bunun yanı sıra tezgah, eviye ve batarya seçimleri de dolaplarla uyumlu olmalıdır. Mutfak dolaplarının sizlere ekstra depolama alanı sunabilmesi mekanınızda yaşanabilecek kargaşanın önlenebilmesi adına önemlidir.

BOYUTLAR
Mutfak dolapları birbirinden farklı boyutlarda üretilerek sizlere sunulur. Bu sebeple, boyut seçimini yaparken dikkatli olmanız gerekir. Mutfağınızın ölçülerini göz önünde bulundurarak ürün seçmeniz, daha sonra yaşanabilecek sorunların önüne geçilebilmesi adına bir hayli önemlidir. Ölçüleri hesaba katmadan satın alacağınız mutfak dolaplarından dolayı çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. 

Mutfak dolaplarının boyutları aynı zamanda fiyatları da etkileyen detaylar arasında yer alır. Birbirinden farklı şekilde fiyatlandırılan mutfak dolaplarına erişmek istiyorsanız bu tür detayları atlamamalısınız. En şık mutfak dolabı modelleri için isterseniz Intema’nın sizlere sunduğu alternatiflere de göz atabilirsiniz. Intema'nın her zevke uygun birbirinden kaliteli mutfak dolapları ile mutfaklarınıza estetik ve fonksiyonellik katabilirsiniz!  
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme