Pazarcı da, vatandaş da dertli

İzmit halk pazarlarında vatandaşın neler yaşadığını ve güncel fiyatları görmek için gittiğimiz İzmit Perşembe Pazarında, hem tüketici hem de pazarcı esnafı dert yakındı.

Market raflarındaki yangın halk pazarlarına da sıçradı. Perşembe pazarında domates fiyatı 10 TL, biber ise 15 TL’den başlarken tüketiciler artık pazardan da taneyle alışveriş yapmaya başladı.

FİYATLAR ARTTI 
Pazarcılar, giderek artan maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle tüketimin azalmaya başladığını söylerken, Pazara gelen vatandaşların ise artık poşetini dolduramadan ayrıldığı görüldü.

MAYDONUZU İKİYE BÖLEREK SATIYORUZ
Perşembe pazarında tezgâh açan 29 yıllık pazarcı Salih Yılmaz, "Kilosu 10 TL olan domatesi tane ile satıyoruz. Vatandaş, demet olarak sattığımız maydonozu bile ikiye böldürerek alıyor" diyerek gün geçtikçe küçülen poşetleri hayretle izlediğini söylüyor. 

AYDA BİR KEZ ALINIYOR
Pazarda ki yurttaşın bu haftaki gündemini ise balığa gelen zam oluşturuyor. Hamsinin kilosu 30 TL'den başlarken, istavrit 45 TL'den satışa sunuldu. Bu fiyatlardan sonra ayda bir kez balık alabildiğini söyleyen vatandaş karşısında, Perşembe Pazarında balık tezgahı açan esnaflar ise tüketimin ciddi anlamda azaldığını belirtti.

ÖNCE KARNIMIZI DOYURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Pazarda özellikle meyve tezgahlarının boş olması dikkat çekerken, alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Önce karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Meyve bizim için lüks artık.” dedi.

TANEYLE ALIYORLAR
Esnaf da aynı şekilde, “İnsanlar pazarı gezdikten sonra çıkarken meyve reyonuna uğrayıp taneyle elma, muz, portakal alıyorlar” diye konuşuyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme