Salihe Aksu en sevdiğine uğurlandı

SP Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu'nun annesi Salihe Aksu son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında İhsan Aktaş merhume adına, 'Sevdiklerimden, sevmediklerimden, herkesten ayrılıyorum ama asıl sevdiğime kavuşmak için yola çıkmış bulunuyorum' dedi

1970’li yılların ortalarında Erzurum’un Pasinler İlçesi’nden Çayırova’ya göç eden Yaşar Aksu’nun eşi; Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ile Ayşe Koç, Neşe Koç ve Yakup Aksu’nun da akciğer kanserine yenik düşen anneleri Salihe Aksu dün son yolculuğuna uğurlandı. Salihe Aksu; 1994 – 1999 arası Darıca; 1999 – 2004 arası Gebze Belediye Başkan yardımcılığı yapan Vahdettin Duran’ın da akrabasıydı.

Mandıra’dan uğurlandı Akse’de defnedildi

Aksu’nun cenaze namazı dün Cuma namazına mükeakip Özgürlük ve Atatürk Mahalleleri sınırındaki Mandıra Camii’nde kılındı. Merhumenin cenaze namazı Çayırova Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü’nden İmam İbrahim Çakar tarafından kıldırıldı. Çayırova Belediyesi Akse Mezarlığı’nda defnedildi. Camii cemaatinden İhsan Aktaş hoca, helallik ve cenaze namazı öncesi şunları kaydetti:

Helalliği merhume adına konuşarak aldı

“Mevlam misafir olarak gönderdiği âlemden ebedi ikametgahına çağırdı. Ve o ikametgâhına gidebilmek için şu anda huzurumuzda ve bizden, ‘Ayrılıyorum sizden. Dünyadan ayrılıyorum. Sevdiklerimden, sevmediklerimden, herkesten ayrılıyorum ama asıl sevdiğime kavuşmak için yola çıkmış bulunuyorum’ diyor. Bu kardeşimizi uğurlarken, aramızdan ayrılırken bizden bir tek şey bekliyor. O da nedir: ‘İnsanız, beşeriz. Dünyada ister istemez birbirimizle münasebetlerimiz oldu. Bundan dolayı eğer ki herhangi birinizden bir hak üzerimde kaldıysa bunu helal etmenizi isterim’ diyor. Şu anda inşallahü teala bu ablamıza, bacımıza, teyzemize böyle bir hak gelmiş ise helal eder miyiz…”

Son yolculuğuna birlikte uğurladılar

Salihe Aksu’nun cenaze namazına AKP Kocaeli eski Milletvekili ve Gebze Belediye Başkan aday adayı Eyüp Ayar; Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Gebze Ticaret Odası Başkan Nail Çiler, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Başkan yardımcısı Mustafa Malkoç, -tespit edilebildiği kadarıyla- aralarında CHP’li HalisKoç ile Saadet Partili Zeki Özçelik ve Ali Uçar’ın da bulunduğu Çayırova Belediye Meclis üyeleri; CHP Çayırova İlçe Başkanı ÇetinHartamacı ve İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal ile AKP ve Saadet Partisi Çayırova İlçe yöneticileri; Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz ile Gebze, Darıca ve Çayırova İlçe Teşkilatı yöneticileri; Çayırova Belediye başkan aday adayları Servet Günay, Fevzi Mahmut Çiftçi ve Alim Baş (AKP), Selahattin Kaya (CHP) ve Muzaffer Çetin (SP); eski belediye başkan yardımcıları Vahdettin Duran (Gebze) ve Savaş Özdemir (Çayırova); mahalle muhtarları Rahman Güler (Özgürlük) ve Hüseyin Çapkın (Emek), Kristal-İş Sendikası Gebze Şube eski Başkanı Orhan Koç da katıldı.

Salihe Aksu kimdir

1957 yılında Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Uzunak Köyü’nde dünyaya gelen Salihe Aksu eşi Yaşar Aksu ile birlikte 1970’li yılların ortalarında Çayırova’ya göç etti.

Salihe Aksu; SP Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ile birlikte Ayşe Koç, Neşe Koç ve Yakup Aksu’nun da annesiydi.

Kocaeli Zirve; merhume Salihe Aksu’ya Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diler.

Bakmadan Geçme