Şanbaz Yıldız istifa mı edecek?

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız Serdar Kaman'ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması durumunda istifa edebileceği öğrenildi.

CHP Kocaeli Büyükşehir’de İYİ Parti’yi destekleme kararı almıştı. İYİ Parti’de ise hummalı bir çalışma başlatılmış, SONAR anket şirketiyle anlaşılıp 3 isimi kamuoyuna anket yapılmıştı. İlimizin tanınmış doktorlarından ve İYİ Parti Kocaeli eski İl Başkanı Serdar Kaman’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını istediği bilinmesine rağmen yapılan ankette ismi yazılmamıştı. Şanbaz Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde genel merkeze giderek “Serdar Kaman Büyükşehir adayı olursa istifa ederim” dediği öğrenildi.

ADAY BULUNAMIYOR!

Büyükşehir adaylığında CHP’nin desteğini alacak olan İYİ Parti’de aday bulma sorunu yaşanıyor. İbrahim Hakkı Alptürk’ün ve Sefa Sirmen’in adaylığı kabul etmemesiyle İYİ Parti’de bir aday krizi yaşanmaya başladı. 24 Haziran seçimlerde Milletvekili olmak isteyen fakat olumsuz cevap alan Kaman’a sonra ki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı sözü verilmişti. Bu durumun genel merkezde tekrar gündeme gelmesi Şanbaz Yıldız’ın tepkisine neden oldu. Yıldız genel merkezde “Serdar Kaman aday olursa istifa ederim” dediği öğrenildi. İl teşkilatı içinden ise birçok önemli ismin bu durum karşısında Şanbaz Yıldız gibi düşündükleri de edinilen bilgiler arasında.

Bakmadan Geçme