Serap Çakır'dan görkemli SKM açılışı

Gebze Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olarak seçime farklı bir heyecan getiren Serap Çakır, Gölcüönü'ndeki SKM Bürosu'nu görkemli şekilde yine gövde gösterisiyle açtı

“Gebze gibi devasa nüfuslu ilçelerde parti desteği olmayan bağımsız aday kazanamaz” tespitlerine inat Gebze’nin Belediye Başkanlığı’na ve 119 yıllık tarihi olan belediyenin ilk kadın başkanı olmaya aday Serap Çakır; bağımsız adaylığa 20 Ocak’ta karar verdi. 27 Ocak’ta 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda binlerin katıldığı mitingle seçim çalışmalarını başlattı. Yerel seçimlere 40 kadar süre kala ile Gebze’nin en görkemli meydanlarından Gölcüönü’nde üç katlı bir binanın tamımını kiralayarak seçim irtibat bürosunu açtı. Çakır bugüne kadar gönüllülerin de verdiği destekle 14 mahallede de seçim açış ofisi gerçekleştirdi. Çakır o açılışlardan birini de Beylikbağ’'nda bugün akşam saatlerinde yapacak.

Serap Çakır’ı SKM açılışında aile çevresi ve bir grup Gebzespor taraftarı da yalnız bırakmadı. SKM açılışında açış konuşması SKM başkanlığını üstlenen, Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’ndan bilinen Milli Görüşçü Ömer Avcı yaptı. Bir süre önce CHP Gebze İlçe Örgütü üyeliğinden istifa eden CHP Gebze İlçe eski Sekreteri, halen Gebze Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Nejat Kar da katıldı. Kar’ın Gebze Belediye Meclisi üyeliği için bağımsız başvuruda bulunduğu öğrenildi. Açılışa İYİ Parti Gebze İlçe kurucu yönetim kurulu üyelerinden Nejat Kar da katıldı.

Serap Çakır açılışta yaptığı konuşmada hedeflerinden birinin de Gebze’de siyasetçiye olan güvensizliği, negatif algıyı değiştirmek olduğunu kaydetti.

Eşi İlker Çakır da Gebzespor Başkanlığı’nı üstlendiğinde devasa bir borç miktarını eriterek ödediklerini belirterek, “Ben dün Gebzespor’u bulunduğu durumdan kurtarmıştım. Serap Hanım da inanıyorum ki belediye başkanı olduğunda Gebze’yi bulunduğu durumdan kurtaracak” dedi.

Detaylar yarın

Bakmadan Geçme