'Şiddeti özendiren diziler sonlandırılsın'

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Gebze'de öğretmen cinayetini tetikleyen detaylar arasında şiddet içerikli dizilerin de yer aldığını öne sürüp, 'Gençlere şiddeti normalmiş gibi gösteren diziler sonlandırılsın' dedi

Gebze’deki çocuk yaşlardaki bir lise öğrencisinin işlediği öğretmen cinayeti, televizyon kanallarındaki şiddet içeren dizilerin varlığını yeniden sorgulanır hale getirdi. Şehit öğretmen Necmeddin Kuyucu için düzenlenen törene katılan Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım şunları kaydetti:

NORMALLEŞTİRİYORLAR!

“10’larca cinayetin yer aldığı televizyon dizilerinin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Çocuklara, şiddetin normal bir durummuş gibi gösterilmesinin önüne geçilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğini kurtaracak olan tek bir şey var. Okumak,okumak ve daha çok okumak.”

SÖZÜMÜZ YÖNETENLERE

Törende sarf edilen hiçbir sözün, acının karşısında anlamı olmadığını kaydeden Yıldırım, “Sözümüz halkımıza değil bizleri yöneten, bu şiddet sarmalını bir şekilde bitirmekle sorumlu olan devleti yöneten hükümet, bakanlarımız ve yetkililerimize” deyip şöyle devam etti: 

YASAL TEDBİRLER ALINMALI

“‘Bu son olsun’ diyoruz ama her bir acıyı paylaşmaya gittiğimizde benzer sözleri söylemekten yorulmaya başladık. Bizler; Milli Eğitim ve Adalet Bakanları başta olmak üzere hükümet yetkililerinden bir an önce Türkiye’deki tüm devlet memurlarının görevi başındayken uğrayacağı her tür şiddete karşı gereken yasal tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyoruz.

BEKA SORUNU EĞİTİMDEN GEÇİYOR  

Eğitim çalışanlarının itibarsızlaştırılmasına karşı bir an önce yönetmelikler çıkartılmalıdır. Türkiye’deki tüm beka sorunu eğitimden geçmektedir. Ülkesini, kendisini seven ve yetiştiren öğrenciler yetiştiği müddetçe ülkemizde hiçbir sorun ortada kalmayacak, bir an önce çözülecektir.

BİRİZ, KARDEŞİZ

Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine misafirperver, birbirini seven, kardeşçe, bir arada yaşama isteğinde olan halkımızın bu mutluluğunun ülkeyi yönetenler tarafından da gerçekleştirilmesi gerektiğini yüksek sesle haykırıyoruz. Bizler biriz, beraberiz. Kardeşiz. Ülke siyasetine nasıl daha iyi yaparız, daha iyi yönetiriz demek ülkeyi barış ortamı dışına çıkarmaktan çok daha fazla önemlidir. Evet, biz barış ortamı içinde yaşayacağız. Seveceğiz, saygı göstereceğiz, şiddet dilinden uzaklaşacağız.”

EN İYİ CEVAP

Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile eğitim camiasına sabır ve başsağlığı dileyen Yıldırım ayrıca şunları söyledi: “Acı, üzüntü, kader hepimizin yüzünden ve gözlerinden okunuyor. Bugün Türkiye’de böyle bir acıya verilebilecek olan en iyi cevap 10 binlerin sessizce, bu acıyı birlikte paylaşma duygusuyla hareket etmesi ve bugün burada olmasıdır.

81 milyon şu anda, burada, sizlerin ve bizlerin acısını paylaşmakta, tüm coğrafya aynı acıyı hissetmektedir. İnsandan daha kıymetli hiçbir şey yoktur. İnsanın canı olmadıktan sonra yaptığımız hiçbir şeyin değeri de kalmamaktadır.

TEK HEDEFİMİZ VAR

Eğitimcilerimiz 10’larca yıldır ve son yıllarda, dün yaşandığı gibi defalarca şiddet olaylarıyla basına yansımıştır. Eğitim yuvalarında çocuklara sevgiyi, ülkeye ve kendilerine katacakları faydayı öğretmek ve bu konuda yetkinleştirmek için tüm çocuklarımızı aynı sevgi ve şefkatle eğiten eğitim camiasının mensupları olarak her birimizin tek bir hedefi var.

YETKİLİLERE DÜŞER

Öncelikle iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetişmek, yetiştirmek ve ülkemize bu katkıyı sunmak. Ama bu görevi yaparken elbette istediğimiz koşullar ve bu koşulları sağlamak, yöneticilere düşmektedir.”

Bakmadan Geçme