Şofben Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Duş alırken, bulaşıklarınızı yıkarken ihtiyaç duyduğunuz sıcak suyu tedarik eden şofben, yaşam alanlarının olmazsa olmazı. Şebekeden aktarılan suyun sıcaklığını artıran ürünler şebekeye bağlanılarak kullanılır. Kullanım şekillerine ve çalışma prensiplerine bağlı olarak kategorilere ayrılan modeller, işlevsellikleri ile hayatınızı kolaylaştırır.

Pratik Kullanım Sunan Şofben Modelleri

Öncelikle modeller, çalışma prensiplerine göre farklı seçenekler sunar.

Elektrikli şofbenlerin genel olarak kullanımı ve montajı oldukça kolaydır ve küçük banyolarda tercih edilir. Gazlı modeller ise son yıllarda güvenlik nedeni ile çok tercih edilmez.

Elektrikli modellerde, ısıtma kaynağı olarak elektrik kullanılır. Şofben elektrikli olduğunda gaz kullanılmaz. Bu modellerde boru tipi ısıtıcı dirençler yer alır. Diğer ürünlere nazaran daha emniyetli olan elektrikli sistemler enerji tasarrufu sağlama noktasında da size dost olur.

Su şebekesine bağlanan sistemi tek bir düğme yardımıyla açabilir ve su sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Elektrikli şofben fiyatı modelin kazanlı ya da kazansız olup olmadığına, ürünün markasına, boyutuna ve ek özelliklerine göre farklılık gösterir. Demirdöküm şofben modellerinin birçoğu elektrikli sistemle çalışır.

Hermetik şofbenler ise dış ortamdan bağımsız bir sistemle çalışırken güvenli olması nedeniyle özellikle son dönemlerde öne çıkar. Doğalgazlı şofben modelleri ise doğalgaz ya da LPG ile sıcak suyunuzu sağlayan cihazlardır. Kombi gibi doğalgaz hattına bağlanarak çalışır.

Elektrikli Şofben Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler

Ürün satın alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar mevcuttur. Ürünün kapasitesi watt gücü, enerji sınıfı ve markası gibi konulara dikkat etmelisiniz. 

Şofbenin Kapasitesi ve Watt Gücü Önemli

İdeal sıcaklığı sağlayan modeller, aynı zamanda bu sıcaklığı korumalıdır. Bu noktada cihazı kaç kişi kullanacağınız ya da tüketim alışkanlıklarınız kapasite seçiminde size yön verecek unsurlardır.

Elektrikli modellerde ayrıca suyun akış debisi de önemlidir. Dakikada akan sıcak su miktarı da ürünün watt gücü ile alakalıdır. Yüksek watt gücüne sahip bir ürün suyu daha çabuk ideal sıcaklığa getirir. Kalabalık bir aileye sahipseniz de yüksek watt ürün seçeneklerine yönelmelisiniz. Yaşam alanınızda birden fazla su çıkışı sağlayacak şofben modelleri, sizi bu noktada tatmin edebilir. Tek muslukta işlem görülecekse daha düşük wattlara sahip küçük şofben modelleri, sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilir. Dilerseniz farklı banyolar için ayrı ayrı mini şofben modellerini de düşünebilirsiniz.

Voltaj Durumuna Dikkat

Yaşam alanlarınız için elektrikli modeller arasında karar verirken elektrik hatlarınızdaki voltaj durumunu da gözden geçirmeniz önem taşır. Çünkü hatta yaşanan herhangi bir voltaj sorunu sıcak suyunuzda sıcaklık değişimlerine ya da ani soğumalara yol açabilir.

Tasarruf Sağlamak İçin Enerji Sınıfını Gözden Geçirin

Elektrikli modellerde, enerji sınıfı da seçim yaparken dikkate alabileceğiniz diğer bir unsurdur. Özellikle tasarruflu bir model arıyorsanız enerji sınıfını göz önünde bulundurmalısınız. Mümkünse A sınıfı enerji kapasiteli modelleri tercih etmelisiniz. A sınıfı şofben fiyatları ilk aşamada yüksek skalada karşınıza çıksa da uzun vadede size tasarruf sağlayacaktır.  

Sıcak Suyu Nerede İstiyorsanız Montajı Yerini Ona Göre Belirleyin

Sıcak su sağlayacak ürünü, nerede kullanacağınız önemlidir. Çünkü montajını da ona yakın yere yapmalısınız. Bu aynı zamanda ürün verimliliğini de etkiler.

Marka ve Yetkili Servis Ağına Dikkat Edin

Suyu ısıtmak için tercih edeceğiniz modellerde, marka seçimine de dikkat etmelisiniz. Montajını yaptıracağınız yetkili servis ağının geniş olması herhangi bir arıza durumunda da önem taşır. Güvenilir markalardan yapacağınız alışverişlerde ürünün garanti süresini de dikkate almalısınız.

Koçtaş geniş ürün ve marka seçenekleri ile aradığınız ürünleri size en uygun fiyat avantajları ile sunar. Elektrikli ya da hermetik şofben fiyatlarını inceleyebilir; Demirdöküm’den Vaillant’a ECA’dan Baymak ve Termodinamik şofbene kadar güvendiğiniz tüm markaları Koçtaş’ta bulabilirsiniz. Koçtaş güvencesi ile gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme