Sonunda Engin Uçar ihraç ediliyor!

İzmit Belediye Meclisi'nde yaşanan alkol ruhsatı önergesine gelen büyük tepkilerden sonra Ak Parti Meclis Üyesi Engin Uçar, Ak Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk ediliyor.

Engin Uçar ihraç istemiyle disipline sevk edilecek!

İzmit Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ilk meclis toplantısında AK Parti’li Meclis Üyesi Engin Uçar'ın önergesi ile İzmit'teki iki mekana alkol ruhsatının verilmesinin ardından Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney bugün yaşanan olaylardan sonra açıklamalarda bulunarak Ak Parti Meclis Üyesi Engin Uçar’ın ihraç istemiyle disipline sevk edileceğini duyurdu.

“Oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır”

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney bugün yaşanan olayların ardından açıklamada bulundu. Güney açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İzmit Belediye Meclisinde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır. AK Parti, kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur.

“Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket etmiştir”

Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir. AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir.  AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız”

AK Partili Meclis Üyesi Engin Uçar'ın önergesi ile İzmit'teki iki mekana alkol ruhsatının verilmesi kabul edilmesi  Ak Parti içinde de büyük tepkilere sebep olmuştu.

Bakmadan Geçme