• Haberler
  • Gündem
  • Sümerspor madalyaları topladı, Şengül Yurt kupayı aldı

Sümerspor madalyaları topladı, Şengül Yurt kupayı aldı

25 kulüpten 319 erkek 118 bayan(toplam 437) sporcunun katılımıyla 22-23-24 mart 2019 tarihlerinde Sapanca/ Kırkpınar Kürek parkurunda gerçekleşen BÜYÜKLER TÜRKIYE KUPASI KÜREK YARIŞLARI na Körfez kulübü SÜMERSPOR KÜREK KULÜBÜ 14 sporcu ile katıldı. Ortalama 15-16 yaşında olan kulübün sporcuları sergiledikleri üstün performans sonucunda toplam 5 altın, 2 gümüş , 1 bronz madalya ile topladıkları puanlarla  takım halinde bayanlarda 2. lik, erkeklerde  3. lük kupası alarak  yelken yarışlarına damgasını vurdu.

Kocaeli’ni başarıyla temsil eden,  Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüpler e karşı mücadele eden SÜMERSPOR KÜREK KULÜBÜ nün başarıları artarak devam ederken, kulübe her zaman destek veren Körfez Mimar Sinan Mahallesi muhtar adayı Şengül Yurt’ta bu anlamlı günde takım adına kupa almaya davet edildi.

Kulüp Başkanı Serenay  Subaşı bu sezon geçen sezon ki başarılarını katlayarak devam edeceklerini ve kazandıkları kupa ve madalyalarla adeta müze açacak konuma geldiklerini söyledi.  Kocaeli’ni temsilen yarışmalara katılan diğer Kocaeli kulüpleri Şişecam Çayırova ve Hereke Nuh Çimento Kürek Kulüpleri ise başarı gösteremediler.

Kuruldukları 2016 yılından bu yana başarıyla mücadele eden ve belediye olmak üzere hiçbir kuruluştan da destek alamadan, kendi imkanlarıyla yarışan kulübün, kendi şahsi çabaları ve sporcuların özverisiyle başarı çizgilerini devam ettirdiklerini belirtiyorlar.

Kulüp antrenörü Ümmet Subaşı sadece İzmit Yelken Kulübü Başkanı  Güven Bozdağ 'ın sahip çıktığını ve çalışmalarına destek olduklarını söyledi. 13-14 Nisan’ da Hırvatistan’ın Başkenti Zagrep’te yapılacak olan CROATIA OPEN ROWING REGATTA uluslararası yarışmalara bir ilki gerçekleştirerek Sümerspor Kulübü Türkiye’yi temsil edecek ve altın madalya şansını arayacak.

Kulübün bu başarısı sonrasında düzenlenen kupa ve madalya dağıtım törenine, kulübe olan destekleri nedeniyle Mimar Sinan Mahallesi muhtar adayı Şengül Yurt’ta davet edildi. Şengül Yurt, kupayı alırken desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Bakmadan Geçme