Tutuş: 'İzmit Belediyesi, Turan Güneş'i felç etti'

İzmit Belediyesi, Turan Güneş Caddesi'nde 2 ayda bitecek dediği cadde yenileme işinde boru döşeme işini bile 9 aydır tamamlayamadı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, bölgedeki dertli esnafı dinleyip, belediye yönetimine bir kez daha çağrı yaptı, 'Reklamı bırakın işinizi yapın' dedi.

İzmit Belediyesi, 2021/Mayıs'ta Turan Güneş Caddesi’nin Yeşilova ve Tepeköy Mahallesi arası yaklaşık 2 km’lik bölümde cadde yenileme çalışması başlattı. İlk etapta, plansız-programsız mevcut kaldırımlara yeni baskı-beton döken İzmit Belediyesi, esnaftan gelen tepkiler üzerine, kablo çekmek için yeni dökülen kaldırımları da kırmak zorunda kaldı. Ancak bölge esnafın çilesi bununla da bitmedi. Mayıs ayında başlayan çalışma kapsamında caddenin her iki yönünde elektrik kablolarını yer altına almak için boru döşeme çalışması başlatıldı. Caddenin bazı yerlerinde bu çalışma nedeniyle kaldırımlar tamamen söküldü. Uzun süre dükkanların önü bozuk, parçalanmış kaldırım taşları yüzünden kapalı kaldı. AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili geçen yıl mayıs ayında başlayan ve iki ayda bitecek dendiği halde, 9 aydır çukurlarla dolu caddede inceleme yaptı. Meclis toplantılarında daha önce pekçok kez gündeme getirdiği sorun hakkında esnafı dinledi. 

ESNAF ÇOK DERTLİ
Bölge esnaflarından ASB Doğalgaz Sahibi Bülent Vural (46), çalışmaların çok düzensiz yapıldığını, çevreye tehlike saçtığını belirtti. Köylüden Gayri Menkul Sahibi Alp Erol Özdemir (37), belediyenin kazdığı kanal çukurlarının çöplük haline geldiğini belirtti. Talay Fotoğrafçılık Sahibi Yasin Talay (45), esnafın mağdur edildiğini, açılan çukurlara sadece plastik boru koyup üzerinin kapatılmasının neden bu kadar uzun sürdüğüne anlam veremediklerini belirterek, “İki haftadır dükkanların önünde geniş bir hendek var. Böylesine önemli bir noktada işi hızlandırmak gerekirken bu hafta da gelip kimse ilgilenmedi. Ne zaman kapatacaksınız dediğimizde iki hafta daha var deniyor. Bu çile artık bitsin” dedi.

BİR ÇUKUR ÜÇ FOTOĞRAF
AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “Masa başında belediyede hazırlanan haber bültenlerine göre İzmit’te 3 büyük proje devam ediyor. Oysa ki, Turan Güneş Caddesi’nin 2 km’lik bu bölümünde yer altına plastik boru kanalları yerleştirmek 9 aydır bitmedi. Bölüm bölüm bu cadde üzerindeki bütün esnafımız sırayla bu çileyi çekti. Biz her defasında dile getirmemize rağmen kimse umursamadı. Burada bir çukurun başında Başkan Hanım’ın 3 fotoğrafı var. Belediye yönetimi ‘Bir belediye, 3 büyük proje’ diye tanıtım yapıyor ama gerçekte ‘Bir çukur, üç fotoğraf’ var. Bu çukurların fotoğrafları burada kasıtlı olarak uzun süre tutmak, kişisel reklam yapmak için kapatılmadığını düşünenler bile var. Esnafın, vatandaşın mağduriyeti reklamdan daha önemli olmalı. Dileriz artık bu sorun çözülür. Kazılan yerler biran önce kapatılarak, esnafın çilesine, bölge halkının sıkıntılarına son verilir” dedi.

Bakmadan Geçme