Vatandaşı toplu taşımaya raylı sistemle özendireceğiz

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun, Gebze Samsunlular Derneği'ne konuk oldu. Vatandaştan gelen sorunları da dinleyen Dursun trafikte kalıcı çözümlerden birinin halkı toplu taşımaya özendiren hafif raylı sistem olduğunu söyledi

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun her mahalleye taziye evi vaat etti. Gebze’nin kanayan yarası trafikte ise çözümlerden birinin hafif raylı sistem ile halkı toplu taşımaya özendirmek olduğunu kaydetti. Dursun, Şakir Töngel başkanlığındaki Gebze Samsunlular Derneği’nde, dernek üyelerinden gelen soruları da yanıtladı. Dursun şunları kaydetti:

Her mahalleye taziye evi

“Cenazelerimiz oluyor. Sokak aralarında ‘balon şişiriyoruz.’ Cenaze sahiplerinin hiç sıkılmadan gelen misafiri ağırlaması için yemeğinden çayına kadar tüm hizmetlerin belediyece verildiği her mahalleye taziye evlerini belediyede yönetime geldiğimizde kuracağız. Acı yaşayana bir de eziyet olmaz.

İbadethanelere bakım belediyenin icraatıdır

Camilerin ve ibadethanelerin bakımı, asla kimseye minnet olmadan belediyenin icraatıdır. İnsanların gönül rahatlığıyla dini vecibesini, ibadetini yerine getirecek alan yaratmamız lazım. İbadethaneler inancımıza ve vatandaşımıza yakışır şekilde belediye tarafından onarılacak ve her ihtiyacı belediye tarafından karşılanacak. Zaten yoksul olan vatandaşları bir de buralara kaynak aktarmak zorunda bırakmayacağız.”

Kamu hizmetleri yürüme mesafesinde olmalı

Sabit pazarlar dahil olmak üzere kamu hizmetlerinin yürüme mesafesinde olması gerektiğini kaydeden Dursun, “OSB’lere ve köylere açılan yollar servisçi esnafı için eziyet. Ana çözüm battı çıktılar ve yonca türü kavşaklardadır. Büyükşehir ve Karayolları işbirliğinde Gebze Belediyesi yoncalar yapmak zorunda. Böyle bir projemiz var. Hatta E5 Karayolu’nu yer altına gömüp üstüne kent meydanı tasarlıyoruz. Karayolunu yer altına gömdüğünüzde inanılmaz bir alan ediniyorsunuz” dedi.

Merkezde trafiğe kapalı alanda ring hattı oluşturmak ve Gebze’nin etrafını dolaşacak hafif raylı sistemi iki ana projeleri olarak açıklayan Dursun, “Vatandaşı bu şekilde toplu taşımaya özendirmek istiyoruz. Trafiği başka türlü rahatlatamayız” diye konuştu.

Yılmaz, Dursun’a kefil oldu

CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun’a Gebze Samsunlular Derneği’ni ziyaretinde CHP Gebze İlçe Başkanı MusaYılmaz, Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan ve Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli ile sınırlı sayıda partili yönetici ve üye eşlik etti. Başkan Yılmaz da toplantının başlangıcında ve ortasında söz alarak, Gebze’de her kesimin kendini bulacağı bir belediye meclisi aday listesi hazırlayacaklarını; yolsuzluk, yoksulluk ve imar sorunu ile mücadele edeceklerini belirtip Recep Dursun’a her yönüyle kefil olduğunu söyledi.

Soruları yanıtladı

Bu tarz programlarda çok sayıda eşlik edenle birlikte gereksiz gövde gösterilerinden kaçınan ve halkla daha rahat iletişim kurabilen Dursun, Samsunlular Derneği’nde de konuşmasını fazla uzatmadan, ağırlıklı olarak vatandaş beklentilerini dinledi. Sorularını yanıtladı. Gebze Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel ve yönetimi ile üyeler dört dörtlük ev sahibi sergiledi. Toplantıda derneğin eski başkanları MustafaTüğmen ve KasımÜnal da yer aldı.  

Partizanca davranmanın gereği yok

Recep Dursun konuşmasına tüm Cumhuriyet şehitlerini ve toplantı günü katledilişinin 88’nci yılında Asteğmen Kubilay’ı anarak başladı. Dursun ayrıca özetle şunları kaydetti: “Bu seçim şunun için önemli. Yerel yönetimleri, belediyeyi küçümsemeyelim. Partizanca davranmanın bir gereği yok. Hangi partiden olursa olsun Gebze’yi ehliyeti, liyakatı ve temsiliyeti olan, herkesin barış içinde yaşadığı, kamu kaynaklarının vatandaşın huzuru için kamu hizmetine harcayabilecek bir insanı, iyi niyetli insanı seçmek lazım.

Başkan hepimizin hayatına dokunmalı

2002’den beri yerelde olan bir anlayış Gebze’de bizim temel sorunlarımızı çözemedi. Ulaşım, trafik, kültür sanat, işsizliğe karşı istihdam sorununu çözemedi. Üreten bir belediye olmaktan ziyade sürekli olarak tüketen, harcayan, kamu kaynaklarını satan ama yerine bir şey koymayan bir belediyecilikle yönetiliyoruz. Hiçbir sorun çözülemedi. Onun için 31 Mart’ta belirlenecek olan belediye başkanı hepimizin hayatına dokunmalı. Kamu kaynakları, kamu hizmetine harcamalı. Çocuklarımızın geleceğini garanti altına almalı.

Çocuklarımızın geleceğini kazanmalıyız

Halk ekonomik kriz altında inim inim inlerken belediye bu krizi göğüsleyecek, vatandaşın sağlıklı ve mutlu yaşamasını sağlayacak yatırımlar yapılabilmeliydi. Bugüne kadar bu sağlanmadı. Hep sattı, hep tüketti. Kaynakları hep birilerine aktardı. Ama bizim sorunumuz hala devam ediyor. Bundan sonra yanlış tercihlerle, partizanca davranışlarla Gebze’yi heba etmeyelim. Çocuklarımızın geleceğini heba etmeyelim, aksine kazanalım. Eğitimde, kültürde, sağlıkta, istihdamda üreten ve istihdam yaratan bir belediye yapalım.

Hangi hizmetin yapılacağına meclis karar verecek

Taşımalı sisteme geçildi ama servis giderini biz ödüyoruz. Madem devlet taşımalı eğitim kararı almışsa servisi üstlenmemeli mi? Sosyal, halkçı belediyecilikte servis belediyeden olacak. Biz etnik yapı farkı gözetmeksizin herkesi söz sahibi yapacağız. Her sokaktan bir genç, bir kadın, bir erkek ile sokak meclisleri üzerinden mahalle meclisi kurulacak. Emekli ölümü beklemeyecek. Her mahallede iş yurtları oluşacak. Sosyalleşeceğiz.

50 yıl sonra torunlarımız sorduğunda yaşanabilir, barış içinde, birlikte, üreten, üretken ve etkin bir belediye bıraktık diyeceğiz. Bundan huzur ve mutluluk duyacağız. Herkesin huzurlu olduğu bir kent yaratmaya çalışacağız.”

Bakmadan Geçme