Yalçın Eldoğan'dan büyük jest

Sporun ve sporcunun dostu İzmitli iş insanı Yalçın Eldoğan’dan, Kartepe’de bulunan spor kulüplerine büyük destek geldi. Kartepe’de iş yapan ve spora olan desteğiyle bilinen Eldoğan dün akşam kulüp başkanları ve basınla bir araya geldi. 

Kartepe’deki otelinde konuklarını ağırlayan Yalçın Eldoğan, 'çorbada bizim de katkımız olsun' diyerek yola çıktıklarını söyleyerek, destek yemeğine bazı kulüplerin siyasi baskı yüzünden katılmadıkları söylendi. 

Oktay Kocatekin’in organize ettiği bu yemekte Kocatekin, ‘Belki de böylesi ilk kez oluyor bir iş insanı yaklaşık 30 kulübe maddi destek verecek. Bu iş aslında örnek alınması takdir edilmesi gereken bir olay. Amatörlerin durumu ortada başkanları yöneticileri büyük fedakarlıklar yapıyorlar onlar eli öpülesi insanlar. Yalçın abimize teşekkür ediyoruz’ dedi. 

2 MİLYON REKLAM BÜTÇESİ AYIRDIK
Yemekte söz alan Eldoğan, ‘Buraya gelen takımlara öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ben de bu yoldan geçtiğim için amatör sporun ne denli zorlu şartları olduğunu bilen birisiyim. Biz burada iş yapıyoruz. Takımlara ne gibi destek oluruz noktasında, bir tane takıma değil de bütün bölgedeki takımlara destek verelim dedik. Kartepe’den bir takımın profesyonel liglerde oynamasını istiyoruz. 2 milyon reklam bütçesi ayırdık, 1 milyonu nakit kalanını da otelimizde konaklama kamp gibi düşündük. 

AYRIMCILIK, ADAMCILIK, SİYASİCİLİK YAPARSAK BAŞARILI OLAMAYIZ
Ben zamanında Boluspor’a 4.5 milyon Malatyaspor’a 750 bin dolar destek oldum. Destek konusunu Murat Aydın’a ilettik güzel fikir dedi teşekkür etti ama bugün burada kendisini göremedik İstanbul’da TFF toplantısındaymış. Özellikle siyasileri buraya çağırmadık, ben birçok partiden teklifte aldım ama yapmadım ben iş insanıyım’ dedi.

BİZ BİRLİK OLALIM

Arslanbey GB Başkanı Fatih Topal da görüşlerini aktararak, ‘Bu imkanı sağlayan Yalçın beye teşekkür ediyorum kulübüm adına. Bizler kendi içimizde birbirimizi korumazsak ayrımcılık adamcılık siyasicilik yaparsak başarılı olamayız, profesyonel liglere takım çıkartamayız. Belediyede çalışan birisi, bizi temsil edemez hakkımızı koruyamaz, birlikteliğimizi bozar. Biz birlik olalım o zaman. Bir iş insanı kalkmış yardım ediyor bize el uzatıyor kusura bakmayın da bizde teşekkür edelim’ dedi. 

SPORA SİYASETİ KARIŞTIRMAMAK LAZIM
Maşukiyespor Başkanı Talha Topçu da, ‘Burada konuşulacak çok şey var aslında ama anlamı yok konuşmanın. Siyasilere yıllardır kucak açtık ama artık devir değişti biz siyasileri kulübe almıyoruz. Belediye çalışanı bize tepki gösteremez o zaman bizde yeni bir oluşum yapalım. Spora siyaseti karıştırmamak lazım, faydaları olmuyor, seçim zamanı geliyorlar, sonra yoklar. 

ŞİMDİ 3.LİGDEN YENİDEN BAŞLIYORUZ
Yuvacıkspor Antrenörü Fatih Kurtoğlu, ‘Davete icabet etmek sünnettir bizde katıldık ve bu güzel olaya kayıtsız kalmadık. Yalçın beye teşekkür ediyoruz. Önce proje üretmek lazım herkes samimi olsun bizler kazanalım’ dedi. Karşıyaka Koleji eski sahibi Şaban Gül’de görüşlerini aktardı. ‘Biz Kocaeli’nde ilk kadın futbol takımını kuran kişiyiz. Ben Karşıyaka Koleji sahibiydim sonra bazı olaylardan dolayı okulu sattık ama okul olarak Brezilya’da dünya ikincisi olduk. Fransa’da dünya altıncısı olduk. Şimdi 3.ligden yeniden başlıyoruz Osman hocamla. Bakın o zamanlar bizde futbol oynayanlar şimdilerde 3 büyük takımda forma giyiyor. Burada yapılan olay çok güzel ve anlamlı, Yalçın Beye teşekkür ediyoruz’ dedi.

(Haber: Zafer Onar)

  
 

Bakmadan Geçme