Belediye meclisinde Çetin Emeç tartışması

Son günlerde tartışmalara yol açan Çetin Emeç köprüsünün adının değiştirilmesi belediye meclisinde gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, Çetin Emeç Köprüsü tartışması yaşandı. CHP Grup Başkan vekili Engin Taşdemir, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, “Son günlerde gündemi meşgul eden Çetin Emeç üst geçidi ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Köprüyü hasarlı olduğu için yıktınız modern Çetin Emeç köprüsü olarak tanımlandı. Devamında Çetin Emeç köprüsünün ismini bir anda kaldırdınız. Birkaç kez Çetin Emeç üst geçidinin isim süresini tamamladığını ifade ettiniz. Sadece bir gazeteci olduğu için bir suikastta öldürülen birinin isminin oradan kaldırılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

“ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMAYIN”

Tahir Büyükakın cevaben yaptığı konuşmada, “Çetin Emeç köprüsünün ismi falan indirilmedi. Çetin Emeç’in bir suikasta kurban gitmesinden çok sonra o isim oraya asılmıştı. O dönemin belediye başkanı asılsın dediği için o oraya asıldı. O köprüyü oradan indirip yerine başka bir köprü yapıp o ismi oradan indirmedik. Aynı köprünün ismini oradan indirip başka bir isim koysak haklısınız. Burada herhangi bir kasıt yok. Öküz altında buzağı aramayın. Biz kimin kimle görüştüğünü olayın biraya geldiğinin nasıl olduğunu biliyoruz. Bizim 1 senedir yaptığımız çalışmaları karalamaktan başka bir şey değildir. Bir dönem oraya koyulmuş başka bir köprüye şehrimize emeği geçmiş birinin ismini verdim.’ şeklinde cevap verdi.

CHP’li meclis üyesi Orhan Tanış; “İsmi verilmiş bir kişinin oradan ismini kaldırmak o kişiyi rencide ediyor. Ailesinin haberi olmuş” dedi. Tanışa cevap veren Büyükakın; “Çetin Emeç ile ilgili bir sorunumuz yok. Yıllarca başka bir isim olarak orada kaldı Çetin Emeç ölümünden çok sonra bu isim oraya konuldu. Gerekirse Çetin Emeç’in ailesiyle görüşebilirim, bir kasıt olmadığını anlatırım. Bu konunun gündeme gelmesinin sebebini biliyorum ama burada anlatmak yakışmaz diyorum” diye konuştu.

CHP’li Ünal Özmural ise “Samimiyetinizden şüphem yok. Bir köprüyü yıktık yerine başka gir köprü yaptık isim değiştirdik demek vicdanları çok rahatlatmaktadır” dedi. “Ben yanlış bir şey yapmadım” diyen Büyükakın, “Bu konuda asla geri adım atmayacağım. Benimle uğraşan bir kesim var fakat ben bunlara asla teslim olmayacağım” diye belirtti.

Bakmadan Geçme