CHP Gölcük kongresinde İYİ Parti krizi

CHP Gölcük İlçe kongresinde, eski Milletvekili Hurşit Güneş, 'Ben Kocaeli'de oy verecek parti bulamadım, ondan dolayı İstanbul'da oy kullandım' sonrası, kongreye izleyen İYİ Partililer salonu terk etti.

CHP Gölcük İlçe Kongresi Gölcük Kongre Sarayı’nda yapılıyor. Kongrede mevcut başkan Fikret Gürel tek aday. Kongrede konuşan eski Milletvekili Hurşit Güneş, salonda gerginliğe yol açtı .“CHP yakın geçmişteki hatalarına rağmen yerel seçimlerde doğru stratejiyle büyükşehirleri aldı.  2023’te iktidar olabiliriz. Kocaeli’de de iyi sonuçlar alabiliriz.  Kocaelili CHP’lilere minnet borçluyum. Son seçimlerde Kocaeli’de oy kullanmadım, sebebi aşikar. Ben Kocaeli’de oy verecek parti bulamadım, ondan dolayı İstanbul’da oy kullandım. Ben sadece CHP için oy kullanırım. Sonrasında kaydımı tekrar Kocaeli’ye aldırdım. Kocaeli önümüzdeki seçimde başarı elde edebilir. Parti içerisinde demokrasiyi olabildiğince devam ettirmeliyiz” dedi.

SARIBAY ÖZÜR DİLEDİ

Güneş’in bu sözleri sonrası, kongreye davetli olarak katılan İYİ Partiler salonu terk etti. Kongrede oluşan tepki sonrası CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaptı. Hurşit Güneş’in sözleri eleştiren Sarıbay, “Hurşit Güneş ben Kocaeli’de oy verecek parti bulamadım ondan dolayı İstanbul’da oy kullandım dedi. Bu ifadesinin ardından İYİ Partili arkadaşlarımız salonu terk etti. Ben Başiskele’de oturuyorum kendi partime oy veremedim. İYİ Parti’ye oy verdim. Kimsenin İYİ Parti ile olan ittifakımıza yönelik olumsuz tavır almaya hakkı yok. Ben İYİ Partili arkadaşlarımdan özür diliyorum. Hurşit hocam gibi birisi böyle yapmamalıydı. Gölcük’ü, Darıca’yı alırsak Büyükşehir’i zaten alırız. Bizim bir sonraki yerel seçimlerde en az 10 ilçeyi almamız lazım. İlçelerde neden çarşaf liste istemiyorsunuz. Ben yönetimlerde çarşaf listeyi tasvip etmiyorum. Gölcük ilçe başkanım İsmet İşeri’ye ve örgütüne teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme