Gölge Adam

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

Gölge Adam

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

Gazeteci Nevşin Mengü, ismine kurulu YouTube kanalında her gün gündemi yorumluyor.

Mengü'nün yayınlarında yaptığı bazı çıkışlar gündeme gelirken dün muhalefeti yerden yere vurdu.

Yakın zamanda muhalefetten beklentinin yüksek olduğunu, 2023 seçimlerinde iktidarın kaybedeceği algısının tersine döndüğünü söyleyen Mengü, artık hakim havanın Erdoğan'ın kazanacağı yönünde olduğunu söyedi.

Muhalefet kanadına 'beceriksiz' diyen Mengü şu ifadeleri kullandı:

"Benim gördüğüm birkaç ay önce hava farklıydı ama bu muhalefet alkışlamak lazım bu kadar mı beceriksizlik olur. Bu kadar olamaz. Şu yüzde 100 enflasyonda bile adamlar 'bu seçimi yine Tayyip Erdoğan kazanacak' havasını yaratmayı başardı. İnanamıyorum. Olacak şey değil.

Böyle bir tablo ortaya çıktı. Açıkçası hem Doğu'da hem Batı'da uzunca bir süre bunun altını çiziyorduk. Dünyada da beklenti Türkiye'de bir iktidar değişikliği olacağı yönündeydi.

Batılı liderler de Batı'lı şirketler de yatırımlarını ilişkilerini ona göre ayarlıyorlardı. Pek çok şey öteleniyordu Türkiye'de yapılacak anlaşmalar vs...

'Hele bir seçim geçsin de ondan sonra bakarız' havası hakimdi. Bu hava dağılmış durumda. Bu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için de geçerli."

Peki Gazeteci Nevşin Mengü, bu düşüncesinde haksız mı?

Yorumu size bırakıyorum.

-----------------------------------------------

CEVAP BMW’DEN GELDİ

Dünyaca ünlü otomobil markası BMW, Türkiye’nin yerli ve milli olan otomobili TOGG’un Gemlik rengini anımsatan yeni model aracını Almanya kurumsal sayfasında paylaştı.

BMW, TOGG’a benzemesiyle dikkat çeken modelini Gemlik sahilinde fotoğraf çekerek sosyal medya hesabında yayınladı. .

16 Bursa plakanın kullanıldığı ve Gemlik sahilinde fotoğraflanan araç, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan TOGG'a benzerliğiyle dikkat çekti.

TOGG, Türkiye'nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alarak tasarlanan otomobilin dış renklerine "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini verdi.

TOGG, Gemlik rengini Gemlik’teki zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alarak adlandırdı.

Alman otomotiv devi BMW’nin TOGG’un Gemlik rengini anımsatan yeni model aracını Almanya kurumsal sayfasında paylaşmasının çok önemli olduğunu belirtirken bu paylaşaımın aynı zamanda TOGG’u eleştirenlere de bir cevap niteliğinde olduğunu düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları