Tahsin  Keskin

Başkan Engin Koyun'la neler konuştuk?

Tahsin Keskin

Dün akşam Kocaeli Zirve’nin Facebook hesabından saat 19.00’dan itibaren canlı yayınlanan 'Zirve’de Gündem’ programımın konuğu Kocaelispor Başkanı Engin Koyun oldu.

Başkanı Engin Koyun’la bir saatten fazla süren programda konuşmadığımız bir konunun kalmadığını söyleyebilirim.

SAMİMİ VE GÜVEN VERİYOR

Herşeyi sordum, Başkanı Engin Koyun da her soruma dobra dobra cevaplar verdi, bir konu hariç.

Önce şunu söyleyeyim.

Başkan Engin Koyun’la daha önceleri de karşılaşıp çok merhabalaşmıştık.

Telefonda da defalarca konuşmuştuk.

Ancak ilk defa bu kadar çok bir arada zaman geçirdik.

Engin Koyun’u bundan önce defalarca eleştiren yazılarım oldu, bundan sonra da eleştirel yazılarım olacak elbette. Ancak şundan kesinlikle eminim; Bu adam hata yapabilir ama bilerek ve isteyerek kul hakkına girmez, yetim hakkı yemez, yenilmesine müsaade etmez.

Bundan ben eminim, siz de emin olabilirsiniz.

HATALARDAN DERS ÇIKARTTI

Şimdi gelelim, programda konuştuğumuz önemli konulara…

Birincisi ve en önemlisi; Başkanı Engin Koyun, geçmişte yaptığı hataları kabul ediyor, ancak bu hatalardan ders çıkarttığını samimiyetle söylüyor.

İkincisi transferlerle artık bizzat kendisi ilgileniyor, ‘’Günahı da sevabı da benim’’ diyor.

Çünkü geçmiş transferlerde sadece günah kısmı ona yazılmıştı.

Kocaelispor’un büyük borç batağından çıkarttıklarını belirten Başkan Engin Koyun, vergi borçlarını ödediklerini, SGK borçlarını yapılandırdıklarını, artık Kocaelispor’un önünün açık olduğunu, hedefleri ve hayallerinin olduğunu söyledi.

KEŞKE YAPMASAYDIM DEDİĞİ ŞEY

‘’Kocaelispor’da geçmişte kalan ve keşke yapmasaydım,dediğiniz pişmanlık duyduğunuz  bir olay var mı’’ diye sorduğumda ‘’Keşke küme düştüğümüz sezonun başında Mustafa Reşit Akçay ile yollarımızı ayırabilirdik. Çünkü hoca ağır hastalık dönemi geçirmişti, transferlerle de ilgilenememişti. Hoca devam etmek istiyorum, deyince kıramadık. Buna rağmen devam ettiğimiz süreçte Mustafa Reşit Akçay ile aslında iyi gidiyorduk. Play-off hattındaydık. Üç mağlubiyet sonrasında bu sefer yine uygun olmayan bir zamanda hoca ile yollarımızı ayırdık. Buna pişmanım. Mustafa Reşit Akçay ile yola devam etseydik, o sezon küme düşmezdik’’ dedi.

Başkan Engin Koyun, yine aynı sezonda Dino’yu takımdan gönderen kişinin kendisinin olmadığını ve oyuncunun kendisinin ayrılmak istediği söyledi.

Küme düşülen sezonda yanlış transfer tercihlerinin olduğunu, bugünkü tecrübeye sahip olması durumda aynı hataları yapmayacağını söyleyen Başkan Engin Koyun, şu anda bu ligde en kaliteli takımı kurduklarını söyleyince ben de gündemdeki transferleri sordum kendisine...

SAMSUNSPORLU FOFANA'DAN VAZGEÇİLDİ

Ankaragücü'nde forma giyen Giorgi Beridze ile dün sözleşme imzalandı.

Böylece sol kanat sorununu çözülmüş oldu, Dolayısıyla Yılport Samsunspor'da forma giyen sol kanat oyuncusu Fofana'dan kesin olarak vazgeçildi.

DOĞRU TERCİH: BERİDZE

Başkan Engin Koyun Giorgi Beridze transferiyle ilgili konuşurken, ‘’Beridze, Gürcistan Milli Takımı’nın oyuncusu. Bence daha isabetli bir transfer oldu. Daha 26 yaşında. Birinci tercihimiz zaten Beridze’ydi. Beridze ile daha önce anlaşmıştık ama imza bugüne nasip oldu. Az önce imzaları attık, ben de buraya geldim’’ dedi.

BENNASSER PARAGÖZ ÇIKTI

Youssef Aït Bennasser’in Kocaelispor’a transferi tamamen menajerinin sorumsuzluğu sebebiyle gecikiyor.

Bennasser, formasını giydiği ancak bu yıl kesinlikle kadroda düşünülmediği Yılport Samsunspor'dan önümüzdeki yılın yarım sezonluk parasını da istiyor.

Yılport Samsunspor da oynatmayı düşünmediği ve taliplisi olan bir oyuncuya havadan sudan sebebplerle para vermek istemiyor.

Yani ne Yılport Samsunspor, Kocaelispor’dan bonservis bedeli istiyor ne de Kocaelispor’la Bennasser arasında sorun var. Sadece Bennasser’in biraz daha para nasıl kopartabilirim, düşüncesi var ortada.

Bennasser biraz paragöz bir adam gibi geldi bana.

Ben olsam bu adamdan uzak dururum. Çünkü günü geldiğinde aynı şeyleri bize yapmayacağının garantisi yok.

KALİTELİ 3 OYUNCU İLE DAHA GÖRÜŞÜYORUZ

İşte bu nedenlerle henüz bitmeyen Bennasser transferi için alternatiflere yönelen Kocaelispor, şu anda üç oyuncu için görüşmelerini sürdürüyor.

Görüşülen oyunculardan ikisinin Süper Lig takımlarından birinin de yurt dışından oyuncu olduğunu söyleyen Başkan Engin Koyun ‘’Herkes rahat olsun, çok kaliteli üst düzey bir 6-8 numara transfer yapacağız. Kaliteli oyuncu transferi zaman alıyor’’ dedi.

ABABACAR SARR GÖNDERİLDİ

Başkan Engin Koyun, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a önerildikten sonra Kocaelispor antremanlarına çıkan  Ababacar Sarr’ın teknik direktörün raporu doğrultusunda yeterli görülmeyerek takımdan gönderildiğini söyledi.

HEDEF İLK 5 İÇİNDE OLMAK

Başkan Engin Koyun, Kocaelispor’un özellikle 7-8. Haftadan sonra istenilen düzeye geleceğini ve ligde çok iddialı bir takım olacaklarını, Süper Lig’e çıkmak istediklerini ama en önemlisinin Süper Lig’de kalıcı olunması gerektiğini  belirterek ‘’İlk beş içinde olmak başarıdır. Ancak ilk iki içinde olursa baş tacı olur’’ dedi.

KOCAELİSPOR TESİSLERİNE KAVUŞACAK

Sevindikli’de yapılacak olan Kocaelispor tesisleri için çalışmaların devam ettiğini ve kısa bir zaman sonra da ihaleye çıkılacağını belirten Başkan Engin Koyun, ‘’Projenin başında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın var. En fazla 1,5- 2 yıl içinde Kocaelispor tesislerine kavuşacaktır’’ dedi.

ŞEHRİN ORTAK KARARI: ERTUĞRUL SAĞLAM

Köşe yazarlarını ve spor yazarlarını takip ettiğini, medyadan etkilenmediğini ama medyayı dikkate aldığını söyleyen Başkan Engin Koyun, Ertuğrul Sağlam tercihinde şehrin ortak düşüncesi ile harket ettiklerini Hikmet Karaman ile de görüştüklerini ancak Ertuğrul Sağlam da karar kıldıklarını söyledi.

KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAK

31 Mart Yerel Seçimleri’nde kesinlikle aday olmayacağını Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün tekrar seçilmesi için destek vereceğini belirten belirten Başkan Engin Koyun, ‘’Benim maaşa ihtiyacım yok. Şu anda Kocaelispor Başkanlığı gibi bir yerdeyim. Kentin en önemli markasının başındayım. Hizmetse Kocaelispor’a hizmet ediyorum. Ben yerimden memnunum’’ dedi.

HAKSIZLIK YAPILDI

Geçmişte Kocaelispor’a alternatif olarak kurulan Körfez Birlikspor da değil başkanlık yönecilik bile yapmadığını hatta Körfez Birlikspor’un kurulmasına bile karşı çıktığını söyleyen Körfez Birlikspor, bu konuda haksız eleştirildiğini belirtti.

TRANSFER ÜCRETLERİ NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Transfer ücretlerinin neden açıklanmadığını soruma kaçamak cevap veren Başkan Engin Koyun’un verdiği cevaplar beni tatmin etmedi.

İşte bütün bu program içerisinde tek dobra dobra konuşmadığı konunun bu olduğunu düşünüyorum.

Yine tekrarlıyorum; Transfer ücretleri ve sponsorluk gelirleri kamuoyuna açıklanmalı ve şeffaf bir yol izlenmelidir.

Alacaklılar varsa da Kocaelispor alacaklı olanlara hakkını bir an önce vermelidir.

Eğer biz Hak’tan hukuktan bahsediyorsak herkese aynı derecede adaletli olmalıyız.

ÖĞRENCİLER KOCAELİSPOR MAÇLARINA ÜCRETSİZ GİRECEK

Stada ulaşımda yol sorununun gelecek yıla kadar çözüleceğini, Kocaeli’deki yeni satada ulaşım sorunu sebebiyle TFF’den maç verilmediğini, ayrıca stattaki internet sorununun da çok kısa sürede çözülmesi için gerekli mercilerle dün görüşmeler yaptığını belirten Başkan Engin Koyun’a ‘’Lise ve dengi okullardaki öğrencilerin Pasolig kartı olmak koşulu ile Kocaelispor maçlarına ücretsiz alır mısınız’’ sorusuna olumlu yaklaşarak şu cevabı verdi; ‘’ Pasolig kartı olmak ve 12 liralık Pasolig maç ücretini karşılamaları koşulu ile Kocaelispor maçlarına öğrencilerimizi alacağız. Ancak bunun için bize bir süre tanınmasını istiyorum. Boluspor maçından sonra eksiklerimizi gidererek tüm öğrencilerimizi Kocaelispor maçlarına alacağız’’ dedi.

Başkanın bu sözler inanılmaz derecede beni mutlu etti.

Kocaeli’deki tüm öğrenciler adına Başkan Engin Koyun’a teşekkür ediyorum.

HARCAMALAR 200 MİLYONU BULABİLİR

Bu arada şu ana kadar transfere 150 milyon harcadıklarını, genel harcamalarla birlikte bu rakamın 200 milyonu bulabileceğini öğrendim.

Başkan Engin Koyun’la inanılmaz keyifli bir sohbet oldu.

Bu sohbetin tamamını izlemek isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar 2
Remzi Arslan 12 Eylül 2023 15:10

programı başından sonuna kadar izledim. Ulusal yayın tadında bir program olmuş. tebrik ediyorum sizi Tahsin bey. hemen hemen herşeyi sormuşsunuz. ben şunu merak ediyorum. Kocaelispor'dan alacağı olanların önüne set çekmek için neden mücadele veriyorlar. Kocaelispor'dan alacağı olanların hakkını yemek vebal değil midir? keşke bu konuyu da Başkana sorsaydınız Tahsin bey.

Av. RızaÇetinkaya 12 Eylül 2023 09:38

Kocaeli spordan işçilik alacağımız var verecez diyorlar bir türlü vermiyorlar bizimle kafa buluyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları