Tahsin  Keskin

Başkan kime, ne anlatıyor?

Tahsin Keskin

Hafta boyunca Kocaelispor Başkanı Recep Durul’un Kocaelispor’dan ihalesiz ve adrese teslim aldığı spor tesisini yazmıştım.

Kocaeli spor kamuoyunun gündeminde bu hafta hep bu konu konuşuldu.

Aslında sadece spor kamuyoyu değil siyasetçisinden iş insanlarına kadar herkes bu konuyu sordu bana.

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, nihayet konu ile dün bir açıklama yaptı.

Açıklama yaptı yapmasına ama o açıklamalardan sonra akıllarda bir dünya daha soru işaretleri oluşturdu.

Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim?

Recep Durul’u şahsen tanımıyorum ama açıklama yaptığı programın tamamını izledikten sonra duyduklarıma inanamadım.

Hiç uzatmadan Başkan Durul’un TV 41’de Selim Eryılmaz ile Yiğit Özcan’ın sunduğu 3. Devre programında yaptığı akıl almaz açıklamalar gelelim.

RECEP DURUL: KOCAELİSPOR’UN TESİSİNDEN BÜYÜK PARALAR KAZANMIYORUM

Birincisi benim kent gündemine getirdiğim, Kocaelispor’dan ihalesiz ve adrese teslim aldığı spor tesisi hakkında konuşan Kocaelispor Başkanı Recep Durul, iddialarımı yalanlamadı.

Kocaelispor’dan ihalesiz ve adrese teslim spor tesisi aldığını kabul eden Kocaelispor Başkanı Recep Durul, şu anda tesisin iddia ediliği gibi çok iyi iş yapmadığını, tesisten büyük paralar kazanmadığını ve isteyen olduğu takdirde tesisi devredebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili sözlerine devam eden Başkanı Recep Durul ‘’Tesisi 4 yıl önce Engin Koyun’un yoğun baskıları sonucunda aldım. Kirasını bile ödeyemiyorlardı. Kocaelispor’a destek olmak için aldım ama aldığıma çok pişmanım. Tesisin içine 5 milyon lira harcadım. Parasını zor çıkardı. Tesisten sanıldığı gibi büyük para kazanmıyorum. Taliplisi varsa devredebilirim. Ne kadar gelir-gider olmuş, banka hesaplarını göstereceğim. Tesisten para kazanmıyoruz. Orası zaten mahkemelik. 3 yıllık sözleşmemiz vardı. Çok heveslisi varsa gelsin spor tesisini devredeyim’’ dedi.

Başkan Durul’un yaptığı bu açıklama inanılır gibi değil.

Sanki tesise biz talip olmuşuz ama alamamışız gibi bir konuşma yapmış.

Biz Kocaelispor’un tesislerine talipli değiliz, olmamız bize yakışmaz zaten. Kocaelispor Başkanı, Kocaelispor tesisini şahsı için işletiyorsa o onun ayıbıdır.

Ayrıca Kocaelispor’la 3 yıllık sözleşmesi süresi bitmesine rağmen neden hala işletmeye devam ediyor.

Sözleşme süresi bitti, Kocaelispor’a başkan oldunuz, işletmeyi bırakın o zaman.

Üstelik zarar ediyormuş ya!

Öyle değil mi?

Bir de Kocaelispor’un ITA SPORTX firması ile sözleşme süresi bittiği halde Başkan Durul, nasıl oluyor da devir hakkı verebiliyor?

Burası Kocaelispor’un değil mi?

ITA SPORTX Başkan Durul’un firması onu anladık da Başkan Durul, Kocaelispor’u da kendi şirketine mi çevirdi, onu anlayamadım?

Başkan Durul, hem kiracı hem kiralayan nasıl olur Allah aşkına?

Bunun dünyada başka bir örneği var mı?

Ayrıca İzmit Yahya Kaptan’ın göbeğinde 9 bin metrekare yer için Kocaelispor’a ne kadar kira ödeniyor, neden bununla ilgili tek kelime açıklama yapılmıyor?

Başkan Durul’un açıklamalarından siz bir şey anladınız mı?

Başkan Durul’un yüzümüze baka baka ‘’Evet burayı ben işletiyorum ama öyle sizin düşündüğünüz kadar para kazanmıyorum’’ ifadesi ne demek oluyor?

Başkan Durul’un programda yaptığı birbirinden skandal diğer açıklamalarına geçelim.

SAMİMİYETİNE İNANMIYORUM

Kocaelispor’da Engin Koyun başkanlığa veda ederken takım  3. Sıradaydı.

Recep Durul, başkanlık görevine getirildikten sonra Kocaelispor sezonu 6. Sırada tamamlamış ve Play-Off 1. Tur maçında Çorum FK’ya elenmişti.

4 yıldır Kocaelispor yönetiminde önemli görevler alan  Recep Durul, Kocaelispor’daki başarısızlığın sebebini yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarına bağladı.

Recep Durul, yönetimdeki arkadaşlarını suçlarken moderatör arkadaşlarımızdan biri de Recep Durul’a ‘’Siz de o yönetim kurulundaydınız. Ortada bir başarısızlık varsa siz de bu başarıszlıkta pay sahibi değil misiniz?’’ diye soramadı maalesef.

Kocaelispor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’la yolların ayrıldığı toplantıya katılmadığını belirten Başkan Durul, ‘’O akşam maçtan sonra benim moralim çok bozuktu. Direkt eve geçtim. O akşam ki yönetim kurulu toplantısına katılmadım’’ dedi.

Kocaelispor’da teknik direktörün kalıp kalmayacağının oylanacağı toplantıya moralinin bozuk olduğunu gerekçe göstererek katılmayan Recep Durul’un Ertuğrul Sağlam’ın gönerilmesine sıcak bakmadığını söylemesine nasıl inanalım?

Madem Ertuğrul Sağlam’ın gönerilmesini doğru bulmuyordunuz neden toplantıya katılıp fikrinizi beyan etmediniz?

Siz ne anlatıyorsunuz?

Ben Recep Durul’un doğruları söylediğine ve samimiyetine inanmıyorum.

YÖNETİM ZAAFİYETİ VARMIŞ

Takım mühendisliğinin doğru yapılmadığını söyleyen Başkan Durul, bunun sebebinin doğru menajerlerle çalışılmamasından ve kötü transferlerden kaynaklandığını belirterek ‘’Kocaelispor’da yaşanan yanlışların temelinde yönetimin zaafiyeti vardı’’ dedi.

Yönetim kurulu üyesi olan Başkan Durul, nasıl oluyor da yönetim zaafiyetinden bahsedebiliyor?

Başkan Durul, şikayet ettiği bu isimlerle hala beraber çalıştığının farkında değil sanırım.

Başkan, kimi, kime şikayet ediyor, onu da anlamış değilim.

Taraftarın şikayet ettiği konuları dile getirerek kendisini sorumluluktan kurtardığını mı düşünüyor acaba?

FUTBOLCULARA OLAN BORÇLAR DURUYOR

Kocaelispor’un şu anda görev yapan yöneticilere borcu olup olmadığı sorusuna cevap vermeyen Başkan Durul, takımın ne kadar borcunun olduğunu da net bir dille ifade etmezken Nisan, Mayıs aylarındaki futbolcu ödemelerinin hala yapılmadığını açıkladı.

O zaman Başkan Durul, kendi cebinden 32 milyonu kime ödemiş?

Kocaelispor’da Yıldızlar Holding’ten 100 milyon liralık sponsorluk anlaşmalarının yanı sıra yine 100’ün üstünde firmadan 100 milyon liralarca sponsorluklar yapılırken borçlar bitmediği gibi hala futbolcuların geçmiş dönem alacakları duruyor?

Bu nasıl iştir, anlayan var mı?

YOK ARTIK YAA!!

Başkan Durul, programın sonundaki konuşmasında ‘’Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kimsenin Kocaelispor’u ticarethane yapmasına müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Kocaelispor’da doğru işler yaptığına inanan ve Kocaelispor tesislerini kendi firması için kiralayan Başkan Durul’un seçildiği takdirde Kocaelispor’u nasıl bir geleceğin beklediğini kendisi itiraf etmiş oldu zaten.

Ben daha ne diyeyim, nasıl anlatayım?

Her şey ortada değil mi?

Yorumlar 2
Komedi 24 Mayıs 2024 21:05

Yazılanlar doğrular doğrusu KOCAELİSPOR ‘un kiracısı başkan başkanın kiracısı kendisi ???? ita’yı kendine kiraya 10.000 tl kirayla 25 sene kiralayacak atacak imzayı iş bitecek ???? Gelelim başkan yönetim işlerine kim ne kadar para verdi yönetici havası naraları atmak için açıklayın Öyle yalandan verdim demeyle olmuyor ???? Hani Kocaelispor borcsuz du şimdi bir anda nasıl bu borç doğurdu işçilerin iki haftadır maaşları ödenmez hale geldi sponsorluklar ve belediyeden gelen paralar nerede kayıtları nerede camiayı yalanlarla geçiştirmeyle oyalamayın herşeyin tek tek hesabını vereceksiniz milletin parasını Kocaelispor’un paralarının hesabını vereceksiniz

İzmitli 24 Mayıs 2024 14:14

içimizdekileri anlatan bir yazı. ben de merak ediyoru. yönetim kurulu üyesi ve sonra da başkan olan Recep Durul, kimi kime şikayet ediyor. üstelik yeniden başkanlığa adaylığını koymuş. nasıl bir kentte yaşıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları