Tahsin  Keskin

Bir iftardan daha fazlası!

Tahsin Keskin

CEVAT EKŞİ’DEN EŞSİZ BİR MANZARADA İFTAR!

Geçen Cumartesi akşamı iftarı çok değerli Ağabeyim Cevat Ekşi’nin davetlisi olarak Başiskele’nin üstünde yeni açılan Seyir 360 Restoran’da yaptım.

Misafirleri ile tek tek ilgilenen Cevat Ekşi, iftar ezanının ardından benim masamda tam karşıma oturdu.

Hem yemekte hem de yemekten sonra çaylarımızı içerken sohbet ettik.

Cevat Ekşi, güler yüzü, içtenliği ve samimiyeti ile tartışmasız gecenin adamıydı.

Kimisi  namaz için, kimisi sigara içmek için dışarıya çıkınca masamız tenhalaştı.

Aynı masada Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da vardı.

Onunla da tokalaşıp kafa tokuşturduktan sonra biz sigara içmeyenler olarak  genel bir sohbetin ardında siyaset konuşmaya başladık.

Hemen söyleyeyim Mehmet Akif Yılmaz, Ak Parti’nin belediye başkan adaylarından çok umutlu, ‘’Allah’ın izniyle, kazanacağız’’ diyor.

Mehmet Akif Yılmaz’la aynı dönemde aynı üniversitede ama farklı fakültelerdeydik.

O İhahiyat okudu, ben Kamu Yönetimi.

O dönemlerde Mehmet Akif Yılmaz’ın babası Şevki Yılmaz, bugünlerden çok daha popülerdi.

Rize Belediye Başkanlığı döneminde ve sonrasında verdiği demeçlerle medyanın ilgi odağı olan Şevki Yılmaz, iktidar ortağı Refah Partisi’nin önde gelen isimleri arasında yer alıyordu.

Babası bu kadar mevki ve makam sahibi olup gündemden hiç düşmezken üniversiteli bir genç olan Mehmet Akif Yılmaz’ın da arabası ile fink atan, arkadaşlarına üstten bakan, çok şımarık birisi olmasını beklersiniz değil mi?

Mehmet Akif Yılmaz, o dönemde hiçbir zaman öyle bir genç olmadı.

O yaşlarda bile olgunluğu, dinine bağlılığı ve yaşadığı hayatı ile hep örnek bir kişilik olarak herkese örnekti.

25 yıl sonra karşılaştığım Mehmet Akif Yılmaz da bu unsurlardan değişen tek bir şey bile yok.

Aynı samimiyet, aynı mütevazilik, aynı içtenlik.

Biz ne zenginler, ne zengin çocukları gördük?

Ancak iktidar partisinin Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ı hepsinden ayrı bir kenara koyun.

Yani o kadar, diyorum.

SEYİR 360’IN SAHİPLERİ

Bu arada iftar yaptığımız Seyir 360 Restoran’ın MİKAV Vakfı'nın olduğunu orda öğrendim.

Şevki Yılmaz'ın kurucusu olduğu MİKAV (Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı) tarafından işletilen Seyir 360 Restoran’ın gelirlerinin çok büyük bir bölümü de ihtiyaç sahibi öğrencilere veriliyor, yüzlerce öğrenci okutuluyor.

140 dönüm arazi üzerine kurulu olan Seyir 360 Restoran’da bir tarafta Osmangazi Köprüsü, diğer tarafta Sapanca Gölü, onların ortasında İzmit Körfez’i tamamen ayaklarınızın altında.

Muhteşem bir manzara.

Seyir 360 Restoran’ı yüzde yüz öneriyorum size...

ZAFER MUTLU’NUN İDDİLARI…

Kocaeli’nin bana göre en muhteşem mekanından ayrıldıktan sonra Saadet Partisi Başiskele Belediye Başkanı Zafer Mutlu’nun Başiskele Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için yola çıktım.

Değerli Başkan Adayı Zafer Mutlu’nun gönderdiği konuma gitmem oradan sadece 5  dakika zamanımı aldı.

Yüzlerce kişinin Saadet Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu’yu meşalelerle karşıladığını görünce gerçekten çok şaşırdım.

5 yıl önceki seçimde Ak Parti’nin adayı Yasin Özlü’ye ecel terleri döktüren Zafer Mutlu, bu sefer Başiskele’de başkanlık koltuğuna oturacak gibime geliyor.

Saadet Partisi’nin siyasette çok fayla bir oy karşılığı olmamasına rağmen Zafer Mutlu’nun bu kadar ilgi ve alaka görmesini görmezden gelenler seçim sonrasında nasıl büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır, diye düşünüyorum.

Üstelik Zafer Mutlu’nun miting gibi ilgi gördüğü Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış konuşmasındaki yolsuzluk iddiları yenilir yutulur cinsten değildi.

Zafer Mutlu, konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık yaptığı dönemde kurucusu ve başkanlığını yaptığı Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yuvacık’taki 280 dönüm arazinin tahsis edildiğini belirterek ‘’Bu arazinin büyüklüğü yeşil alan ve sosyal alanlarla birlikte toplam 500 dönümü buluyor. Direkt vakfın kullanımına tahsis edilen 280 dönüm arazi önce Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’na 49 yıllığına kiralanıyor, sonra vakfın tapulu malı haline getiriliyor. Bunları yapanlar ve yaptıranlar şimdi tekrar adaylıklarını açıklıyorlar. Buna izin veren zamanın Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, nerdeydi, neden buna izin verdi? Mevcut başkan Yasin Özlü, bunun hesabını neden sormuyor. Soramıyor, çünkü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, onun manevi oğlu. Biz başkanlığı kazandığımızda bu hesap soramayanlardan da hesap soracağız. Bu arazilerin hepsini tekrar belediyeye kazandıracağız’’ dedi.

İddialar çok ciddi.

Dün iddiların muhataplarını aradım.

İlk önce Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’nın ilk kurulduğu yer olan CNR BASIM’ın sahibi  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun basın danışmanı Ömer Polat’ı aradım.

Başkan Karaosmanoğlu’nun basın danışmanlığı döneminde  büyük servete kavuşan Karun Hacı Ömer Polat’a iddiaları sordum.

Ömer Polat,  çok ürkek bir ses tonu ile ‘’Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’nın ilk kurulduğu yer, çocuklarımın dükkanı olan CNR BASIM’dı. Ben de o dönem yönetimdeydim. Ancak ben yönetimden ayrıldım. Şu anda yönetim yeri çocuklarımın dükkanı gibi görünüyor ama gerçekte yönetim yerinin neresi olduğunu ben de bilmiyorum’’ dedikten sonra diğer sorularıma geçeceğim sırada ‘’Telefon çekmiyor sanırım. Sesinizi tam olarak alamıyorum. Ben sizi daha sonra ararayım mı?’’ dedi.

Ben de ‘’Tamam’’ dedim.

İftar saatine tam 10 dakika kala Ömer Polat aradı.

Bu arayışında o ürkek ses tonundan eser kalmamış, cesaret iksirini içmişcesine ‘’Ben sizi korktu bana geri dönmedi dememeniz için arıyorum. Sözünü ettiğiniz iddialara cevap vereceğim ama ilk önce sizi benim hakkımda yazdığınız yazıların iftira olduğunu belirtmek istiyorum. Bana iftiralar attınız. O yazıları yazarken şimdi ki gibi neden beni arayıp, cevap hakkımı kullanmama izin vermediniz’’ dedi.

Ben de kendisine ‘’Sizinle ilgili hangi iftiraları attığımı ve hangilerinin yalan olduğunu söyler misiniz? Cevap hakkını ne zaman isterseniz kullanabilirsiniz ama yazdığım yazılarda cevap hakkını kullanacak bir soru sormadım. Başkanın danışmanı olduktan sonra nasıl büyük bir servete kavuştuğunuzu yazdım. Size iftira attığım bir tane örnek verir misiniz?’’ diye sordum.

Ömer Polat, ‘’Yazdıklarına bak, görürsün’’ deyince ben de kendinine ‘’Seninle ilgili ne kadar yazı yazdıysam hemen koşa koşa dostlarıma gidip, yazının kaldırılması için ricalarda bulunuyorsun. O yüzden yazılan yazılar arşivde yok maalesef. Ancak o yazıları ben yazdığım için tekrarlarını yazabilirim’’ dedikten sonra Zafer Mutlu’nun iddialara cevap verecek misiniz diye sordum.

ÖMER POLAT: ‘’SATIN ALINAN ARAZİ 160 DÖNÜM’’

Ömer Polat, ‘’Sözü edilen o arazi Başiskele Belediyesi’nden o günkü ederi neyse bedeli karşılığında satın alınmıştır. Satın alınan arazi 500 dönem değil, 160 dönümdür. O arazi üzerine üniversite yapılacaktı ama mümkün olmadı. Ayrıca arazi tek tapulu değil, parça parça satın alınmıştır. Bu yapılanların hepsi yasal işlemlerdir’’ deyince ‘’Bu kadar büyük arazileri satın alan bir vakıfın adresi olarak neden sizin çocuklarınızın sahibi olduğu İzmit’e bağlı Ömer Türkçakal Bulvarı Martı Sokak’taki CNR BASIM’ın adresini gösterdiniz, bu vakıfın neden gerçek bir adresi yoktu, ayrıca kurulu bir yeri dahi olmayan bu vakıf, bu büyüklükte bir araziyi hangi parayla satın almıştır’’ diye sorduğumda ‘’O zaman ya Halit Çokan’ın işyeri ya da benim çocuklarımın işyeri adres gösterilecekti. Benim çocuklarımın işyerinin adresi gösterildi. Bunda ne var? Diğer sorularınızın cevaplarını bilmiyorum, çünkü üzerinden ne kadar zaman geçti’’ dedi.

Tekrar üzerine basarak ‘’Yönetim kurulunda bulunduğunuz bir vakfın böylesine önemli konularını hatırlamıyor olmanız garip değil mi? Arazinin hangi bağışla veya hangi parayla alındığını hatırlamıyor musunuz’’ diye sorduğumda Ömer Polat ‘’Hatırlamıyorum. Ayrıca ben şu anda o vakıfın yönetiminde değilim’’ dedi ve sonrasında da ‘’İyi akşamlar’’ deyip telefonu kapattı.

Siz Ömer Polat’ın bu söylediklerinden ne anladınız?

Karun Hacı Ömer Polat, bu anlattıkları ile aklımızla dalga mı geçiyor yoksa birilerini hedef mi gösteriyor?

KARAOSMANOĞLU: ‘’KİMSE UCUZ SİYASET YAPMASIN’’

Karun Hacı Ömer Polat’la ilk görüşmemden sonra iddiaların asıl muhatabı olan dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu aradım, bu konu ile ilgili iddiaları sordum.

İbrahim Karaosmanoğlu,  söz konusu iddiaları reddederek ‘’Bu iddialarda bulunanlar şaşkın siyasetçilerdir. Siyaset bu kadar ucuz olmamalı. Keşke iddialarını check etmiş olsalardı. Ben eğitimciyim. Eğitim işini seviyorum. Bu arada ben Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’nın başkanı değil, mütevelli heyetindeyim. Bu vakıfla birlikte okul yaptık, devletimize bağışladık. Okulun adı Fatma Aydın Kız İmam Hatip Okulu. Okula ismini verdiğimiz bu hanım kardeşimizin vakfımıza ciddi bağışları vardı. O yüzden okula onun adını verdik. Şimdi de öğrenci yurdu yapıyoruz’’ dedi.

Belediyeden Körfez Eğitim ve Bilim Vakfı’na tahsis edilen Yuvacık Barajı yanındaki yerle ilgili olarak sözü edilen 500 dönümlük bir arazinin olmadığını belirten Karaosmanoğlu, ‘’O arazinin vakfın kullanımında olan toplam 50 dönümlük bir bölümü var. O dönemde üniversite yapmak için almıştık ama olmadı. Burası konut arazisi değil, zaten olması da mümkün değil. Bunlar boş iddialar. Kimse ucuz siyaset yapmasın. Ben rant peşinde koşsaydım, çok daha farklı işler yapardım. Ben eğitimci olduğum için hala eğitim işleriyle meşgulüm.Keşke bu iddialarını dile getirenler başkan olduktan sonra bunun hesabını sorsalardı. Şu anda bu iddiaların zamanı değil’’ ifadelerini kullandı.

KARAOSMANOĞLU: ‘’YASİN ÖZLÜ’NÜN OYLARI BİRAZ DÜŞEBİLİR AMA SEÇİMİ KAZANIR’’

Yerel seçimlerde Ak Parti’nin şansının ne kadar olduğunu sorduğum Karaosmanoğlu, ‘’Türkiye, ileriye gidiyor, gelişiyor. Ancak ekonomik bir daralamanın olduğu da bir gerçek. Bu ekonomik daralma tüm dünya ülkelerinde var. Buna rağmen bizim durumumuz daha iyi diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyorum. Allah yardımcısı olsun’’ dedi.

Başislele’de eski başkan Hüseyin Ayaz’ın adaylığı ile birlikte Saadet Partisi adayı Zafer Mutlu ve mevcut başkan Yasin Özlü arasında geçecek bir seçim yarışında sonuç ne olur, diye sorduğum Karaosmanoğlu, Başiskele’de Yasin Özlü’nün oylarında bir düşme olabileceğini ancak seçimi kazanacağını, söyledi.

KARAOSMANOĞLU: ‘’KOCAELİ’DE 13-0 YAPARIZ’’

Kocaeli genelinde yerel seçimlerde sonuç ne olur diye sorduğum Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’de sonuç 13-0 olur. Biliyorsunuz daha önce yaptık, şimdi de yapacağız inşallah’’ dedi.

Derince’de seçimin CHP’ye daha yakın olduğunu söylediğim Karaosmanoğlu, ‘’Düşüncenize saygı duyuyorum ama orayı da alırız’’ ifadelerini kullandı.

İddiları ve iddiaların muhataplarının ifadelerini, noktasına, virgülüne dokunmadan olduğu gibi yazdım, kararı siz verin artık.

Yorumlar 13
İmage41 25 Mart 2024 23:33

Keşke seyir Tepesinide sorsaydınız Türkiyenin en güzel manzarasına sahip yerleşkesi Belediyede Olup Halkın imkanına sunulsaydı ilçemizin Değeri olsaydı ya.. 2. Konu üniversite yapılmıyorsa yerin geriye Alınması daha doğru değilmi Savcılığın bu yerle ilgili çalışma yapması gerekir diye düşünüyorum. 3.konu 20 sene sonra Akepe sorgulanıyor halk tarafından ,bence sarı kartı çok önceden hak ettiler .. Bu gidişatta İlçemizdeki sonuç sürpriz olabilir.

Kaan Bineklioğlu 25 Mart 2024 19:21

Ramazan coşkusu ile bizleri bir araya getiren kıymetli Cevat amcama ve kardeşim Hakan Ekşi’ye teşekkürlerimizi sunarız.

SADİ BOZ 25 Mart 2024 19:21

EVET DEĞERLİ YAZARIMIZIN YAZDIĞİ GİBİ BENDE O MÜSAFİRLERDEN BİRİYDİM DEĞERLİ BÜYÜĞÜM CEVAT EKŞİ VE AİLESİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDERİM BİZİ BU ŞEKİLDE AĞIRLANMAYI DA BU KAKAR İYİ ANLATILIRDI TEŞEKKÜRLER

PES ARTIK 25 Mart 2024 17:17

yazılanlar doğruysa neden savcılık harekete geçmiyor. kimin arazisini kime veriyorsunuz. bu nasıl bir iştir. bunun hesabını ssoran yok mu? pes artık

Murat Şimşek 25 Mart 2024 16:09

Cevat Ekşi, Serkan Ekşi ve Hakan Ekşi'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinden dolayı teşekkür ederim. Dostlarla birlikte güzel bir geceydi.

Murattı 41 25 Mart 2024 15:55

Gerçekten cevat amcaya hakan ekşi ye yakışan bir iftardı eski dostlarımızı gördüğümüZ kaliteli hoş sohbetli bir davet ti emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kaplan 25 Mart 2024 15:50

Çok güzel yazmışsınız ellinize sağlık

Kadir Kavşut 25 Mart 2024 15:19

Öncelikle EKŞİ ailesine (Cevat, Adem, Serkan, Hakan) verdikleri bu iftar organizasyonu için kendilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum allah kabul etsin, çok güzel bir iftar oldu konum ve mekan olarak da çok güzel bir yerdi kendilerine sizlerin aracılığıyla bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız…

AHMET ÇALGAV 25 Mart 2024 15:17

Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.

Ahmet 25 Mart 2024 15:11

Cevat amcam hersey çok güzeldi teşekkür ederiz

Muhsin 25 Mart 2024 15:10

Cevat bey bu şehirde sevilen sayılan bir insan her zaman yemeği yenip sohbet edilecek insan Allah kabul etsin Allah razı olsun

Laz oğlu 25 Mart 2024 15:08

Bende oradaydım çok güzel bir buluşmaydı Ekşi ailesine teşekkürler

Emincan 25 Mart 2024 15:07

CEVAT EKSİ VE AİLESİNİN VERMİŞ OLDUĞU İFTAR YEMEĞİ İCİN SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM

Yazarın Diğer Yazıları