Tahsin  Keskin

BİRÇOK İSMİ İKNA EDEMEDİ

Tahsin Keskin

BİRÇOK İSMİ İKNA EDEMEDİ

Dün öğlen saatlerinde Kocaeli’nin çok yakından tanıdığı, sevdiği, saydığı iş insanı değerli dost Yaşar Can’la Sembol AVM’nin içinde nezih bir restoranda yemek yedik.

Hem yemek yedik hem sohbet ettik ama şunu net olarak söyleyebilirim, bu görüşme bir yemekten daha fazlasıydı.

Kocaeli’yi, Kocaelispor’u, KOTO Seçimlerini, iş dünyasını, siyaseti, ekonomiyi dahil olmak üzere hemen hemen herşeyi konuştuk.

Çok birikimli ve deneyimli dost insan Yaşar Can’la yemekte neleri konuştuğumuzu  5 Aralık Pazartesi günkü yazımda okuyabilirsiniz.

Yaşar Can’ın özellikle EYT konusunda benim dahil olmak üzere hemen hemen herkesin gözden kaçırdığı çok önemli bir soruna parmak bastığını şimdiden söylemek isterim. O yüzden Pazartesi günkü yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Özcan Pişmaniye’nin sahibi, çok değerli iş insanı Yaşar Can’la yaptığımız sohbet içerisindeki bir gelişmeyi size bugünden haber vermek istiyorum.

4 Aralık Pazar günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Kocaelispor Olağanüstü Kongresi'nde yönetim kurulu üyeliği için liste çalışmalarını sürdüren Başkan Engin Koyun’un, Yaşar Can’ı yeni yönetim kurulu listesine girmeye ikna ettiğini daha önce öğrenmiştim ama bunu birinci ağızdan teyit etmek istedim.

Kocaelispor konusu açıldığında ilk sözü ‘’Söz konusu Kocaelispor ise benim için akan sular durur’’ diyen Yaşar Can’ın, Başkan Engin Koyun’un yönetim kurulu üyeliği teklifini kabul ettiğini söyledi.

Daha önce bir çok kez Kocaelispor'da yönetim kurulu üyeliği yapan Yaşar Can’ın, bu teklifi kabul etmesine hem Kocaelispor hem de kendisi adına çok sevindim.

Yaşar Can, bu kentin çok yakından tanıdığı, sevdiği çok değerli bir iş insanıdır.

Çok iyi bir İzmitli olmasının yanında koyu bir Kocaelispor taraftarıdır.

Aynı zamanda Kocaelispor’da daha önce defalarca yönetim kurulu üyeliği yapmış tecrübeli bir yöneticidir.

Kocaelispor’a ve Engin Koyun yönetimine çok büyük katkılarının olacağını düşünüyorum.

Şimdiden Kocaelispor’a hayırlı olsun inşallah.

Çok eleştirilen ve tartışılan mevcut başkan Engin Koyun’un tek liste ile gireceği Kocaelispor Olağanüstü Kongresi'nde yönetim kurulunda daha önce görev yapmış bir çok isim yer almayacak.

Buna göre, Engin Koyun’un daha önce yönetim kurulunda beraber çalıştığı isimlerden Abdulkadir Yılmaz, Mehmet Yaşar, Harun Kaya, Özkar Dönge, Önder Karakaş, Bekir Halefler kesin olarak yeni yönetimde yer almayacak.

Mevcut yönetimde yer alan Yaşar Arslan, Zeynel Abidin Akyol, Recep Durul, Bilal Acar, Veli Başkurt ve Tuncay Arıcan’ın ise yeni yönetimde de yer alması bekleniyor.

Güçlü bir yönetim kurulu kurmak için çalışmalarını sürdüren Engin Koyun, yeni yönetim kurulunda kulübe özellikle maddi katkı sağlayacak isimler üzerinde duruyormuş.

Kocaelispor başkanlığı için yeniden aday olarak büyük riskler alan Engin Koyun'un yeni yönetime almak için İzmitli bazı iş insanları ile görüşme yaptığı ancak bu isimleri yeni yönetime girmeye ikna edemediğini öğrendim.

Daha önce Engin Koyun'un eski yönetimde yer alan bazı isimlerin ise Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek olağan kongrede kesin olarak aday olmasını bekliyorum.

Ne diyelim?

İnşallah Kocaelispor kazanır.

---------------------------------------

BENİ SAKIN O HASTANEYE GÖTÜRMEYİN!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma açtı.

Alınan bilgiye göre, İsmail Ok, 30 Eylül'de gribal enfeksiyon nedeniyle Çukurambar'daki özel bir hastaneye gitti.

Vücut kırgınlığını gideren serum ve vitamin almak istediğini doktora bildiren Ok'a, kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verildi.

Bunun etkisiyle kalbi ve solunumu duran Ok, yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanede 7 saat yoğun bakımda tutulan ve ailesinin talebi üzerine entübe halde Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ok, buradaki 4 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Milletvekili Ok'un şikayeti üzerine yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında soruşturma açıldı.

Ben bu haberi okuyunca birden irkildim. Çünkü benim aklıma gelen ne varsa hepsi başıma gelmiştir...

O yüzden ben de 112 yetkililerine vasiyetimi yazılı olarak açıklıyorum;

Bir gün olur da aklım başımda olmaz, acil hastaneye gitmem gereken bir durum olursa her ne koşul olursa olsun beni sakın Özel Konak Hastanesi’ne götürmeyin.

Bu da benim hasta hakları içinde yasal bir hakkım diye düşünüyorum.

--------------------------------------------

İZMİT’İN KIZI DEDİĞİNİ YAPIYOR!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçen haftaki İYİ Parti Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşmasını eleştirerek "Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşer Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın" demişti.

Suriye'nin kuzeyine yapılacak kara kara harekatının arafesinde olduğumuz şu günlerde Meral Akşener'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme talebi ile Dışişleri Bakanlığına başvuru yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirip, "Yakında Esad'la da barışırlar" diyeceksiniz sonra da Beşar Esad'la görüşmek için harekete geçeceksiniz.

Çok ilginç değil mi?

Şaşırdık mı?

Elbette hayır.

Çünkü, Akşener, Eylül ayında yaptığı bir konuşmada da "Sayın Erdoğan sinirini yenemiyorsan, nefsine yediremiyorsan, beceremiyorsan, ben Suriye'ye gidip Esad'la görüşmeye bu sorunu çözmeye hazırım" demişti.

Ne diyelim?

İzmit’in kızı olan Meral Akşener, en azından dediğini yapıyor.

Yorumlar 2
CAN CANDIR 03 Aralık 2022 12:54

Yaşar Can, Candır. gerisi heyecandır. umarım Kocaelispor için de iyi olur. Kocaelsporu da Yaşar Can'ı da seviyoruz. ancak içimden geçeni söyleyeyim. Kocaeliporun Engin Koyun ile işinin zor olduğunu düşünüyorum UMAIM BAŞARILI OLURLAR

SADİ 02 Aralık 2022 13:59

Taşı gediğine koymak diye işte ben buna derim. uzun uzun yazıp birşey anlatamayanlara bu yazı örnek olsun. yemin ederim helal olsun size. yazılarını merakla takip ettiğim izmitte tek gazetecisiniz. artık AKP ile ilgili de yazmaya başlamışsınız. bu kentte tek olma yolundasınız. umarım değişmezsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları